ENGELIESENTERETS BRUKTBUTIKK I NORDREGATE 20, OSLO

Bruktbutikk inne

Evangeliesenteret driver en bruktbutikk på Grünerløkka i Oslo. Denne butikken er på over fire hundre kvadratmeter, og selger både brukte og nye ting. De har også tidvis antikke varer. Ansvarshavende i bruktbutikken er Gunnar Antonsen.

Tidkrevende

-Jeg synes vi har fått det fint her, og det er en glede å ønske kundene velkommen til denne etter min mening flotte butikken, sier Antonsen, om Evangeliesenterets bruktbutikk i Nordregate på Grünerløkka, til Bjørn Gjellum i Ennå er det håp. -Men det er lagt ned mye arbeid i oppussingen her, det skal jeg love. Pauli Hollanti og jeg holdt det gående i mange måneder, for å få butikken åpningsklar i løpet av mai. Her var det TV studio før, og vi har måttet rive ned både tak og vegger i noen tilfeller. Dessuten har vi slipt gulvene og malt dem. Vi har satt inn nye vinduer, og mye mer. Det har tatt fire måneder, men så har det blitt bra også, sier Gunnar.

Nytt og brukt

Etter denne totale gjennomgående rehabiliteringen av lokalene, står nå hylle etter hylle på rad i det store lokalet.

-Tilsammen har vi fire hundre kvadratmeter til rådighet. 325 kvm er butikk, mens de resterende 75 kvm er lager. Bruktgjenstander får vi ofte av sentervenner, og kan selge dem videre med fortjeneste her i butikken. Ikke sjelden sponser næringslivet oss med nye ting som vi kan selge. Vi har møbler, klær, pyntegjenstander, malerier, smykker, bøker, elektriske atikler og mye annet. Det er et godt utvalg her, så folk er hjertelig velkommen, sier Gunnar.

Ansvarshavende i butikken får stadig henvendelser fra folk som enten spør etter varer, eller som ønsker å gi noe til senteret.

-Jeg er ofte på besøk hjemme hos folk, som har noe de vil gi til senteret. Da blir det alltids tid til en god prat samtidig, og det er hyggelig. Når det gjelder butikken, opplever vi også at folk kommer innom kun for å prate litt, og det setter vi pris på i den grad vi har anledning. Vi opplever også at noen testamenterer hele innboet i et hus eller leilighet til oss. Det er hensikten at Evangeliesenteret skal tjene penger på butikken, for på den måten å kunne hjelpe mennesker som kommer til senteret med et rusproblem. De som testamenterer eller gir møbler og gjenstander til oss, er jo også med på å hjelpe denne gruppa, og det er jo positivt, sier Gunnar.

Kaffe

Butikken i Nordregate er mer enn en vanlig butikk, kan Antonsen fortelle.

-Nå driver vi jo forretning, sånn at det er klart. Men vi har mange ”kunder” som stikker innom utelukkende for en prat. For en del sitt vedkommende fungerer vi nok som den sosiale kontakten de trenger i hverdagen. Her byr vi på en kaffekopp, og jeg tror vi har løst opp mang en frustrasjon over en kaffe. – Nå ønsker vi folk flest hjertelig velkommen til vår nye fine butikk i Nordregate på Grünerløkka. Gamle og nye kunder og venner er hjertelig velkommen, sier Gunnar Antonsen, som er ansvarshavende i Evangeliesenterets bruktbutikk.

Gunnar Antonsen

Kontaktperson Gunnar Antonsen

Bruktbutikk kontakt

 


 

 

BRUKTBUTIKKEN I MOSS

I Moss er det startet et nytt butikktilbud i samme sjanger som i Oslo. Det er foreningen Varnas venner som driver denne. Og det er noen driftige voksne damer som står bak, med Eva Ørmen og Gudrun Skolt i spissen.

-Dette er egentlig et frivillighetsprosjekt, som vi driver for primært å samle inn penger til Varna evangeliesenter, sier Eva Ørmen og Gudrun Skolt, til Bjørn Gjellum i Ennå er det Håp. -Selv har jeg jobbet i en tilsvarende butikk på en låve på Varna. Problemet var at det kanskje lå litt ”for langt ut på landet”, om jeg kan si det sånn. Da vi kom over disse lokalene mer sentralt ved innkjøringen til Moss by, grep vi sjansen. Det er lettere å markedsføre butikkprosjektet her enn oppe på Varna. Eva Ørmen forteller med entusiasme, og blir hele tiden støttet av Gudrun.

Støtte til Varna

-Dere har valgt at inntektene skal øremerkes Varna?

-Ja, vi har gjort det sånn. Jeg for min del har en veldig nær tilknytning til Varna. De andre damene som er med her, bor også i området, og har en nær tilknytning til Varna. Ledelsen i Evangeliesenteret godkjente løsningen, og da ble vi fornøyd, sier Eva.

Begge damene er enige om at det kan bli betydelige inntekter til Evangeliesenteret gjennom butikken i Moss.

-Vi er fem damer som dannet et styre til å lede dette prosjektet. Alle jobber vi frivillig, så all profitt går uavkortet til Varna. Vi har vært rundt og sett på lokaler over en tid, men da vi fikk tilbud om å leie her, slo vi til. Varene vi selger får vi av folk i området, så dette kan bli riktig bra etter hvert. Vi har hatt en liten annonse i lokalavisen her nede også, men vi blir nok fort kjent skal du se. Foreløpig har vi åpent fredag og lørdag fra kl. 11, sier Gudrun Skolt.

Tro på inntekt

Damene bak butikken har stor tro på god inntekt etter hvert.

-Bare første helgen vi hadde åpent, omsatte vi for nesten 15 000 kroner den ene dagen. Og husk at da var det vel kun tilfeldige som kom innom. Når vi får et navn i lokalmiljøet vil jo flere trekkes hit. Tatt i betraktning at driften ikke koster senteret noe som helst, har vi tro for at inntekten kan bli god, sier Eva Ørmen, og får et bifallende nikk fra Gudrun Skolt.

 

Bruktbutikken i Moss
Adresse: Klostergata 29, Moss.
Kontaktperson: Gudrun Skolt, tlf. 958 34 736.
Åpningstider: Tirsdag – fredag kl. 11.00 – 17.00.
Lørdag 11.00 – 15.00. Søndag og mandag stengt.
Ønsker varer:  Alt som er salgbart.
Åpning i Klostergata 1. september 2014 (etter flytting).Bruktbutikk Moss 1
Eva Ørmen (t.h.) har vært engasjert på Varna i mange år. Nå gleder hun seg over at hun får være med på å drive butikk i Moss, som skal gi inntekt til Varna. I midten Gudrun Skolt og til venstre bestyrer på Varna, Knut Labråten. Foto: Bjørn Gjellum

Bruktbutikk Moss 2
Fornøyde kunder i Moss

 ____________________________________________________________________________________________________

 

GRENLAND KONTAKTSENTERS BRUKTBUTIKKER

Senterbutikken i Skien og Senterbua i Porsgrunn er bruktbutikker som drives i regi av Grenland kontaktsenter (Evangeliesenteret venner i Telemark). Overskuddet fra bruktbutikkene går uavkortet til arbeidet for rusavhengige, i hovedsak til å dekke utgifter til lokaliteter for Porsgrunn Evangeliesenteret, inntaksavdelingen, i Sverresgate 4, Porsgrunn.

SENTERBUTIKKEN i Skien

Adresse: Kverndalsenteret, Kongensgate 31 i Skien.
Åpent mandag – torsdag kl. 11:00 – 17:00.
Leder: Anton Kolle, tlf. 970 12 414.
Kjøring: Svein Tollefsen, tlf. 922 00 065 og Erling Dalheim, tlf. 984 02 542.

Møbler/ innbo og 1000 ting selges rimelig i vår bruktbutikk. Vi har blant annet salonger, salongbord, spisebord, stoler, seksjoner, senger, TV, bøker og stentøy.

Dødsbo ønskes/ pakkes/ hentes.
Om du har noe å gi bort kontakt Anton Kolle, Svein Tollefsen eller Erling Dalheim

Senterbutikken ligger i Kverndalsenteret, Kongensgate 31 i Skien, i underetasjen med inngang fra sør. Butikken ble overtatt sommeren 2013 av Tsjernobyl-aksjonen i Pinsekirken Tabernaklet Skien. Butikken skaper økonomisk overskudd til arbeid for vanskeligstilte. Medarbeiderne er frivillige med et stort hjertelag, som samtidig får gode sosiale opplevelser på kjøpet.

SENTERBUA i Porsgrunn

Adresse: Jernbanegata 7, Porsgrunn.
Åpent mandag – fredag kl. 11:00 – 16:00.
Leder: Anton Kolle, tlf. 970 12 414.
Kjøring: Morten Landre, tlf. 476 73 847.

Senterbua har både brukt og nytt butikk i Porsgrunn.

Her ønsker vi at du vil hjelpe oss. Har du snurrepiperier, ting og tang, møbler hvite/ brunevarer, klær, (Vi ønsker at klær er vasket og er rene), sko, vesker, m,m, så hjelper du oss med å hjelpe mange trengende mennesker. Vi har også mulighet til å hente hjemme. Kontakt Anton Kolle eller Morten Landre.

 

Grenland kontaktsenter - Senterbutikken

Senterbutikken i Kverndalen i Skien ble åpnet i august 2013.
Her viser styremedlemmene frem varer, f.v. Alf Dagfinn Hovland,
Anton Kolle (butikksjef), Ole Holmen og Morten Gregersen.
Foto: Martin Øyvang, Varden.