Mandag 26. august åpner Evangeliesenteret kontaktsenter i Tønsberg. Allerede før sommeren begynte bestyrer og medarbeidere å samle seg i bønn for byens rusavhengige.

Tekst og foto: Marit Joys Wigart. 

– Det var noen veldig fint samlinger med mellom 20-30 personer til stede. Det er positive mennesker med gode hjerter og jeg gleder meg til å stå sammen med dem. Veldig hyggelig var det også å se at de kom fra ulike menigheter og kirkesamfunn, blant annet Betania, DELK, Elihu og Bykirken, sier bestyrer Håkon Pedersen, som vi treffer på brygga i Tønsberg en sen og solrik ettermiddag. 

Felles visjon

Håkon forteller at kontaktsenteret har vært etterlengtet.

– Mange forteller meg at de i flere år har bedt for, og ønsket seg, at Evangeliesenteret skulle starte et arbeid her i byen, forteller han. 

Tønsberg har et synlig rusmiljø og mange av Guds folk går med et kall og en brann for å hjelpe dem til rehabilitering og rusfrihet. 

– I tillegg kommer kontaktsenteret til å ha en ettervernsfunksjon, for flere tidligere rusavhengige som har vært gjennom rehabilitering, ønsker å engasjere seg og hjelpe andre til å få den samme hjelpen de selv har fått, sier han. 

Grillfest og åpning

Det nye kontaktsenteret kommer til å åpne dørene mandag 26. august klokken 12 i Betania. Da blir det matutdeling, fellesskap, musikk og andakt, og utdeling av matposer. Kontaktsenteret kommer til å holde åpent hver mandag.

– Lørdag 24 august klokken 12 kommer vi også til å invitere til en stor grillfest i Stoltenbergparken for byens rusavhengige, sier Håkon. 

Bestyreren blir ivrig når han begynner å fortelle om visjonen for arbeidet. 

– Vi ønsker å kunne hjelpe så mange som mulig, helst hver eneste en, sier han og smiler. 

– Vi skal vise omsorg og vi skal skape motivasjon. Tidligere rusavhengige kommer til å besøke kontaktsenteret og forteller hvordan de ble rusfri. Av erfaring fra andre kontaktsentre vet vi at dette skaper håp og motivasjon for andre rusavhengige. I tillegg skal vi hjelpe de som vil inn til rehabilitering.

Oppvokst med Evangeliesenteret

Håkon har kjent Evangeliesenteret helt fra han var liten gutt. Han vokste opp i et kristent hjem og foreldrene hans jobbet som bestyrere i Evangeliesenteret fra 1984-2000, da gikk faren av med pensjon. 

– Helt fra jeg var liten var jeg med på møteserier med Evangeliesenteret og det gjorde inntrykk på meg å se hvordan folk fikk et nytt liv. I tillegg lærte jeg mye av å se mine foreldrenes tro og måten de levde for Jesus på. De har vært store forbilder for meg. For eksempel hadde vi aldri god økonomi, men de ba alltid til Jesus og for alt vi trengte, og Han svarte. En jul var fryseren på senteret på Roa tom for mat, det var jo krise rett før jul, men igjen ba de til Jesus og stolte på Ham. To uker etterpå var fryseren full. Folk hadde blitt minnet på oss og kom på døren med mat. Slike ting opplevde vi hele tiden og det er klart det gjorde noe med troen min og tilliten min til Gud, sier Håkon. 

I fars fotspor 

At Håkon skulle begynne å jobbe i Evangeliesenteret fremsto likevel ikke som noen selvfølge for ham. Han giftet seg, fikk barn, utdannet seg til snekker og startet sitt eget firma som han fremdeles driver i dag. 

– Men i min fars begravelse i fjor var det som om Gud sa til meg at jeg skulle ta opp stafettpinnen og fortsatte der han slapp.

Håkon blir blank i øynene. 

– Så reiste jeg til Landsstevnet på Østerbo og der traff jeg flere som også brant for å starte et kontaktsenter i Tønsberg. Jeg fikk også flere bekreftelser fra Gud på kallet om å hjelpe rusavhengige. Jeg trengte mange bekreftelser da, det skal sies, men Herren har gitt meg så mange jeg har trengt og nå gleder jeg meg til å gå i gang med arbeidet sammen med denne fine gjengen av frivillige arbeidere, sier han. 

Fakta

Evangeliesenterets kontaktsenter i Tønsberg

  • Åpner 26. August kl.12 
  • Betania Tønsberg: Skogergaten 3 
  • Bestyrer: Håkon Pedersen
  • Evangeliesenterets ellevte kontaktsenter
  • Mål: Gi mat og hjelpe rusavhengige til rusfrihet