Blogg: Garnbutikk ville gi garn til strikkeglade beboere på Evangeliesenteret.  

Tekst og foto: Marit Joys Wigart.

Solen skinner fra en blå, skyfri himmel over Evangeliesenterets kvinnesenter på Svene. Snøen smelter, litt etter litt, og ute på terrassen sitter flere beboere og arbeidere med solbriller og nyter de varme solstrålene. Noen leser en god bok, ei strikker, andre småprater, noen tar seg en liten lur på rommet. Inne på kjøkkenet gjøres det i stand kveldsmat, som serveres 18:30 her på huset. En av beboerne har bakt brød som begynner å lukte deilig i hele huset. Som du skjønner, er det ganske flott å få komme på besøk hit til Svene! 


Kvinnesenteret på Svene, i vårsola.

Jeg og mannen min, Pål André, kom i går formiddag, og skal være til i morgen, onsdag. Det er utrolig flott å få tilbringe litt tid her på kvinnesenteret, bli litt kjent med arbeidere og beboere, og jeg må si at gjengen her er virkelig gjestfrie og inkluderende.


Spisesalen på Svene.

Foruten å få være med på endel av opplegget her på huset, har Pål André og jeg tatt med oss jobbene våre for anledningen. Han jobber med alt som har med markedsføring og innsamling til Evangeliesenteret å gjøre, og i den forbindelse må jeg fortelle dere noe hyggelig som skjedde i formiddag. Vi var en tur i Kongsberg og der stakk Pål André innom en garnbutikk i gamlebyen. Han fortalte kvinnen som jobbet der om Evangeliesenterets kvinnesenter på Svene og at det var en strikke-glad gjeng som bodde her nå. Ekspeditrisen ble begeistret for Evangeliesenterets arbeid og enden på visa var at garnbutikken donerte garn til kvinnesenteret, med forsikring om at vi bare kunne få mer senere. Da Pål André takket henne, svarte hun at det var hun som skulle takke. Hun syntes det var så koselig å kunne gi noe som kunne glede. Det er rørende å se hvordan mennesker som ikke engang har hørt om Evangeliesenteret fra før, snart får hjerte for saken når de hører om det, og vil være med å bidra på sin måte. Det er stort! 

Selv benytter jeg anledningen til å skrive så mye jeg kan mens jeg er her og hittil har jeg følgende på agendaen: 

To personer skal dele sine historier med oss (de skal du få lese på våre hjemmesider og i Ennå er det håp etterhvert). Så skal vi snakke med ansatte og beboere om temaet skam, da det nylig var et tema på en av kvelds-samlingene: hva er skam, hva gjør den med oss, og hva gjør vi for å kvitte oss med den? Vi blir fortalt at denne tema-kveldssamlingen ble spesiell og varte nesten i to timer, da temaet satte i gang en nær og meningsfulle samtale. Skam er noe vi alle kan kjenne oss igjen i, men som få egentlig vil snakke om. Nettopp derfor vil vi dele litt av denne gode samtalen med dere der ute. Sist, men ikke minst, skal vi få høre om byggeprosjektet som er i sving her på kvinnesenteret. Flere arbeidere er i full sving med å rive annekset (på grunn av brannsikkerhetsregler) og i stedet skal det bygges tre nye småhus, der pendlende arbeidere skal få soverom, felles stue og bad. Det blir spennende! 

Følg med oss videre her på våre nye hjemmesider, og husk: Ennå er det håp!