I en innsamlingsaksjon under Evangeliesenterets stevne på Beitostølen i september ble det samlet inn penger nok til å kjøpe inn 1000 munnbind til rusavhengige og hjemløse. 

Tekst: Marit Joys Wigart
Foto: Stian Ludvigsen

Munnbindene ble delt ut utenfor kontaktsenteret i Oslo i går og i dag, sammen med varm middag og bæreposer med dagligvarer.  

– De rusavhengige har som regel ikke munnbind, men oppholder seg likevel tett på hverandre, så de trenger det for å beskytte seg selv og andre, sier Stian Ludvigsen, leder for kontaktsenteret i Oslo. 

Uten munnbind har de heller ikke kunnet kjøre offentlig transport, da det er påbudt med munnbind. Med de nye munnbindene, som kan vaskes og brukes om igjen, kan de nå ta buss, trikk og t-bane som før. Ludvigsen forteller at responsen på gaven var hjertevarm.  

– De ble kjempeglade for dem og veldig overrasket. Munnbind koster jo flere hundre kroner i butikken, så dette er ikke noe de kjøper selv. Og fordi disse munnbindene ikke er engangs, trenger de ikke bare bruke dem i køen hos oss, for å hindre smitte, men overalt ellers også, sier Ludvigsen.