I Bibelen, i Johannes evangelium kapittel 4, vers 1-29, kan vi lese om en samaritansk kvinne som fikk møte Jesus. Vi forstår av teksten at denne kvinnen var utstøtt og ensom. Hun gikk til en brønn for å hente vann helt alene, og det på den varmeste tiden på døgnet, sannsynligvis for å slippe å møte noen.

Men denne dagen fikk hun møte En som forandret hennes liv. Der satt Jesus på kanten av brønnen og snakket til henne. På den tiden var det ikke vanlig at jøder snakket med samaritanere, så at Jesus, en jøde, ville snakke med henne var unikt. Jesus så rett gjennom henne og fortalte henne alt om livet hennes. Alt som ingen andre visste eller så, og Han bryr seg om henne. Jesus tilbød henne det levende vannet (frelse og evig liv), og fra den dagen ble hennes liv forandret for alltid. 

Denne historien er like aktuell i dag. Den forteller oss at Jesus er tilstede i vår hverdag. Han var allerede ved brønnen da kvinnen kom. Slik er Han også her for oss i dag. Vi tror ofte at vi må lete etter Han og gjøre forskjellige aktiviteter for å finne Han, men Jesus er allerede hos oss. Han er oss nær, som ordet er i vår munn, nærmere kan ingen komme. Det er bare å nevne Jesu navn så er Han hos deg.

Jesus ser oss og han kjenner oss bedre enn vi kjenner oss selv. På samme måte som Han så inn i kvinnens liv, ser Han også ditt liv. Ikke for å dømme deg, men for å lege, helbrede og gjenopprette deg. Kvinnen ble glad og lettet da Jesus avslørte hennes liv. Slik kan det være for oss også. «Endelig en som kjenner meg og mine dypeste hemmeligheter. En som ser alt jeg har gjort, men som likevel vil meg bare vel.»

For Jesus gir oss ikke det vi fortjener, men det vi trenger. Hva trenger vi? Jo, vi trenger kjærlighet, tilgivelse og nåde. Uansett hva denne kvinnen hadde gjort, elsket Jesus henne og ønsket å gi henne av det levende vannet som gir frelse og evig liv. Full av glede og begeistring løp kvinnen tilbake til landsbyen for å fortelle alle at hun hadde møtt En som hadde sagt henne hvem hun var.

I dag fortsetter Jesus å møte mennesker og forandre liv. Han er tilstede i hverdagen vår og spesielt når livet er vanskelig. Jesus ser oss og vet alt om oss og Han ønsker gi oss av det levende vannet som blir som en kilde i oss, som veller frem til evig liv.

Uansett hva du har gjort eller hvordan du har det, er Jesus her for deg i dag. Han står med åpne armer og sier til deg: «Kom til Meg alle dere som strever og bærer tunge byrder og Jeg vil gi dere hvile.»

Tekst: Hanne Holstad Sørmo 
Foto: Illustrasjonsbilde, Unsplash