– Statstøtten er et signal fra Regjeringen på at man ser at vårt arbeid gir resultater, sier daglig leder i Evangeliesenteret, Trond Palmgren Eriksen.

Tekst: Marit Joys Wigart
Foto: Corneliu Rusu

Mandag 7. oktober fikk Evangeliesenteret den gode nyheten om øremerket tilskudd over statsbudsjettet på 34 millioner kroner for 2020.

– Dette er et kjempestort takke-emne for oss alle og vi vil gi honnør til KrF og de andre regjeringspartiene. Dette er virkelig noe vi jubler over, sier daglig leder i Evangeliesenteret, Trond Palmgren Eriksen. 

Svært takknemlige

Daglig leder Trond Eriksen er svært takknemlig for støtten og anerkjennelsen fra Regjeringen. 

– Vi er glade og svært takknemlige. Dette betyr at en del av økonomien for 2020 er sikret. Vi kan fortsette å ha forutsigbarhet i driften vår og fortsette med det vi gjør uten å måtte tenke på å ha mindre aktivitet, sier han.

Eriksen opplever at dagens regjering har hatt en klar profil i budsjettene sine med en stabil og god prioritering mot Evangeliesenterets arbeid.

– Da kan vi fortsatt hjelpe rusavhengige og rekke ut en hånd til dem som trenger vår hjelp. Vi ser gode resultater der mennesker kommer ut av rusavhengighet og kan leve gode liv. Støtten er et signal fra Regjeringen på at man ser at vårt arbeid gir resultater, sier han. 

Nøktern forvaltning 

Eriksen forteller at Evangeliesenteret har som mål å forvalte pengene på en nøktern måte. 

– Vi holder god kontroll på kostnadene og gjør hele veien tiltak som skal øke muligheter for mer inntekt til arbeidet, sier han. 

Han opplyser om at Evangeliesenteret, i løpet av 2019, har hatt noen ekstra økonomiske utfordringer og at resultatet for året ser ut til å bli et underskudd, med mindre ekstraordinære midler kommer inn i løpet av årets siste to måneder. 

– Vi hadde gode resultater i 2017 og 2018, og derfor er situasjonen håndterbar med god likviditet, sier han.