Da rusavhengige kom til Evangeliesenterets kontaktsenter på Jørpeland og i Sandnes påskeaften ble de servert varm middag, en hel pose med dagligvarer, pluss påskegodteri. 

Tekst: Marit Joys Wigart
Foto: Merethe Aanestad

– De ble jo sjeleglade, de lyste opp! Det var fantastisk hyggelig, sier Merethe Aanestad, som er bestyrer for Evangeliesenterets kontaktsenteret på Jørpeland, i tillegg til i Sandnes og Stavanger. 

Det kom til sammen cirka 55 gjester på kontaktsentrene på Jørpeland og i Sandnes på påskeaften. I Sandnes fikk de servert favorittretten komle, og på Jørpeland intet mindre enn lammestek og kalkun.


Mette Boye fra Jørpeland, fikk napp da hun
spurte Rema 1000 Jørpeland om de ville
sponse kontaktsenteret med påskegodteri.

Rema 1000 ga påskegodteri

En ildsjel fra Jørpeland, Mette Boye, spurte dessuten Rema 1000 på Jørpeland om de ønsket å gi et bidrag til kontaktsenteret på Jørpeøland i forbindelse med påsken. Det ville de, og sponset kontaktsenteret med påskegodteri.

– Vi synes kontaktsenteret er et bra tiltak og vi ønsket derfor å være med å gi en hånd til de som trenger det, forteller daglig leder for Rema 1000 Jørpeland, Jan Arve Hevrøy. 

Merethe Aanestad er svært takknemlig for bidraget og synes det er hyggelig at lokale aktører ønsker å strekke ut en hånd for å hjelpe til i arbeidet for de rusavhengige. 


Jan Arve Hevrøy, daglig leder for Rema 1000 Jørpeland.

Kommunen ga 5000 kroner

Tidligere i år, i forbindelse med at kontaktsenteret fikk nye lokaler i Ryfylkeveien 855 på Jørpeland, fikk kontaktsenteret også en gave på 5000 kroner av kommunen. 

– Ordfører i Strand, Irene Heng Lauvsnes, var selv til stede på åpningsdagen. Hun klippet snoren og ga oss blomster og en gavesjekk på fem tusen kroner. Hun ba oss også hilse til gjestene våre på kontaktsenteret og si at hun tenkte spesielt på dem, sier Aanestad, som er rørt over omtanken.
Noe av denne pengegaven gikk til å kjøpe inn påskegodteri til gjestene ved kontaktsenteret i påsken. 

Mer travelt enn før

Aanestad forteller at arbeidet ved kontaktsentrene i Rogaland – Stavanger, Sandnes og Jørpeland – går greit tross korona, men det har blitt mer hektiske dager enn før. 

– På grunn av smittevernshensyn er vi bare tre til fem personer på jobb. I tillegg har det vært lite ferdigmiddager fra Fjordland på Matsentralen, så vi har begynt å måtte lage middagene til gjestene våre selv. Det tar jo også endel ekstra tid. Middagene lages på kjøkkenet på kontaktsentrene, pakkes deretter inn i engangsbeholdere, og settes på kjølerommet, før den deles ut sammen med matposer, sier Aanestad. 

Takknemlige gjester

Hun forteller at gjestene viser stor takknemlighet for maten de får utdelt. 

– Det er en sånn takknemlighet blant gjestene våre, og de står i kø med god avstand seg i mellom og tar hensyn til hverandre, sier Aanestad. 

Kontaktsentrene holdt åpent ekstra i forbindelse med påsken, da mange andre tilbud var stengt, og Aanestad var redd for at mange rusavhengige gikk sultne, uten tilgang til mat. 


Merethe Aanestad, bestyrer for kontaktsentrene i Stavanger, Sandnes og Jørpeland.

Åpningstider for kontaktsentrene i Rogaland:

Stavanger: Åpent mandag og torsdag 11:30-13:00. Adresse: Bergelandsgaten 52. 

Sandnes: Åpent mandag 15:30-17. Adresse: Storgata 64. 

Jørpeland: Åpent tirsdag og torsdag 11-15. Adresse: Ryfylkeveien 855.