Markedskonsulent i Evangeliesenteret, Andrea Stykket (23), har takket for seg. I oktober begynner hun sin master-utdannelse ved Oxford University, sponset av Kjell Inge Røkkes, Aker Scholarship.  

Tekst: Marit Joys Wigart

Foto: Corneliu Rusu

– Det har vært veldig fint å jobbe i Evangeliesenteret. Det er et flott arbeid som berører meg og som det har vært lærerikt å bli bedre kjent med. I tillegg fikk jeg forme stillingen mye selv og ble gitt muligheten til å utvikle nye prosjekter, sier Andrea. 

Fra ung alder har hun hatt en brann for sosialt entreprenørskap og til å bidra til bærekraftig vekst i lokalsamfunn der mennesker har mindre muligheter enn i vesten. Som 15-åring startet hun sitt eget bistandsarbeid i Kenya, sammen med støttespillere i Norge og Kenya, via arbeidet til Signe Søvde. Senere tok hun Bachelorgrad i markedsføring ved universitetet i Newcastle, England.

– Da jeg begynte i Evangeliesenteret satte jeg meg noen mål for hva jeg ønsket å legge igjen her. Rutineoppgaver må jo gjøres, men i tillegg hadde jeg lyst til å utvikle nye prosjekter, sier hun. 

Utviklet ambassadørprogram

Målene ble realisert. Når hun nå forlater Evangeliesenteret etterlater hun seg en ny håndbok med nye logoer, fonter og farger, en splitter ny hjemmeside, nytt CRM-system, og et rykende ferskt ambassadør-program som tilbyr ledertrening og verdifull erfaring for elever ved Helgeland Folkehøyskole. 

– Det har vært veldig gøy. Jeg elsker utfordringer og å utvikle nye ting. I tillegg er det koselig å kunne legge igjen noe som andre kan ta videre, sier 23-åringen entusiastisk.

Fikk stipend av Røkke

Selv skal Andrea videre til et nytt stort prosjekt. Hun skal ta mastergrad i internasjonal utvikling ved Oxford University i England, en utdannelse som blir sponset av Kjell Inge Røkkes stipendiat, Aker Scholarship. 

– Jeg hadde betalt i dyre dommer for Bachelorgraden min i England, så jeg hadde rett og slett ikke råd til masterutdannelsen. Jeg begynte å lete etter stipender på Google og fant Aker Scholarship, forteller hun. 

Stipendet dekker hele utdannelsen, kost og losji, pluss alle øvrige kostnader. Elevene skal ikke sitte igjen med en krone i gjeld.

– Jeg trodde ikke jeg skulle få det, det er jo et nåløye å komme gjennom, men tenkte at det skadet jo ikke å prøve, sier Andrea. 

Etter å ha brukt grundig tid på søknaden, og vært gjennom fire intense intervjuer, ble hun trukket ut sammen med 24 andre søkere. Aker Scholarship, som startet i 2015, har så langt gitt stipend til 99 studenter, det vil si et snitt på 25 studenter per år. Daglig leder i Aker Scholarship, Bjørn Blindheim, forteller hvorfor Andrea var en av årets utvalgte: 

– Andrea har gått sine egne veier og imponerte oss på mange måter. Hun kastet seg ut på dypt vann og har vokst masse på det. Hun har et ekte engasjement for det hun driver med og det merker man når man møter henne, sa han i et intervju til studenttorget.no.

Fikk nyheten på skype

Da Andrea fikk nyheten om at hun hadde blitt trukket ut, var det først surrealistisk. 

– De ringte meg på skype mens jeg var i England og linjen var så dårlig at jeg ikke greide å oppfatte at jeg faktisk hadde fått stipendet før jeg leste mailen som kom etterpå, sier hun og ler.

Da var imidlertid jubelen stor. 

– Dette blir kjempegøy. Jeg gleder meg til å være rundt mange andre mennesker som er veldig interessert og engasjert i det de holder på med. Jeg tror hele læringsmiljøet kommer til å bli interessant og spennende og gleder meg til å lære av mange dyktige forelesere, avslutter Andrea.