Heldigvis har vi ikke bare myndighetene å gå til i en sesong som denne, men vi har også Guds Ord. Som i alle andre situasjoner så er Guds Ord sannhet og styrke for oss som tror.

Tekst: Renate Utby
Foto: Unsplash

Filipperbrevet 4,7 sier:

Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og deres tanker i Kristus Jesus. 

Vi er inne i en sesong hvor frykt fort blir den følelsen som regjerer. Det er ikke mange ukene siden vi først fikk høre om det nye og svært smittsomme viruset Covid-19, bedre kjent som koronaviruset.

Vi vet enda ikke hvordan dette vil utvikle seg og i en sånn sesong så er det lett å gi rom for bekymring og frykt. Heldigvis har vi ikke bare myndighetene å gå til i en slik sesong, men vi har også Guds Ord. Som i alle andre situasjoner så er Guds Ord sannhet og styrke for oss som tror.

Filipperbrevet snakker om en fred som kommer fra Gud og som overgår alt vi kan forstå. Guds fred er en overnaturlig fred som utkonkurrerer frykt fordi den er basert på noe langt stødigere enn det frykten er.

Likevel kan det fort bli ganske kjedelig å være hjemme nå som alle skoler er stengt. Vi har derfor kommet opp med noen tips til hva du kan finne på mens du sitter i karantene. Har du flere tips å komme med så send oss en DM på insta! 

Tips til hva du gjør når du sitter i hjemmekarantene: 

Bibelappen
Har du fått med deg bibelappen? Den er genial, her kan du lese hele bibelen på en app. Orker du ikke lese? Da kan du høre den på lydbok! Dette, og mye mer finner du på appen – check it out! 

Ring noen
Selvom du sitter i karantene betyr ikke det at du ikke kan ha kontakt med vennene dine! Ring de på telefon eller face-time og hør hvordan det går. Kanskje har noen det vanskeligere enn andre, da kan dere be sammen og være der for hverandre.

Podcast
Bruk muligheten til å sjekke ut noen nye podcaster. Vi kan anbefale The Bibel Project og Lekendelett podcast – med Kjetil Fyllingen. Ellers finnes det mange forslag på spotify eller NRK sine sider.

Serier
DIGG! Endelig tid til å ta igjen alle seriene du har blitt anbefalt eller bare se favorittseriene din på nytt. Det finnes mange gode streamingtjenester der ute, vi kan anbefale Hillsong Channel. Der finnes masse snacks for unge – så sjekk det ut!

Work out!
Hvis du sitter i karantene fordi du er syk, så er kanskje ikke dette tipset ditt beste. Men for deg som bare må holde deg unna folk så kan dette være en deilig mulighet for å få ut litt energi. Hva med en løpetur i skogen, eller luftetur med bikkja?