– Noen ganger kaller Jesus oss til å legge fra oss noe, for å kunne gå videre i livet, forkynte Pål André Joys Wigart under åpningen av Evangeliesenterets høststevne på Beitostølen torsdag kveld. 

Tekst og foto: Evangeliesenteret

Beitostølen, torsdag kveld. Salen på Radisson Blu Mountain Resort var nesten fullsatt allerede under åpningsmøtet på Evangeliesenterets høststevne på Beitostølen. Mange besøkende kom fra bygdene rundt Beitostølen, andre hadde reist helt fra Sørlandet, Vestlandet og Trøndelag. Ikke minst kom medarbeiderlinjen ved Evangeliesenterets bibelskole på Varna, der flere vitnet for forsamlingen om hvordan livene deres var blitt snudd fra rus og elendighet til frelse, livsglede og frihet. 

Jesus – den gode hyrde

Kveldens hovedtaler var markeds- og innsamlingssjef, Pål André Joys Wigart. Han talte om Jesus som den gode Hyrde og om å legge fortiden bak oss. 

– Jeg var selv revmatiker i mange år, men opplevde at Jesus helbredet meg mirakuløst. Til og med legen min måtte medgi at det måtte være mer mellom himmel og jord, fortalte Wigart. 

Da han var blitt helbredet startet forøvrig en kamp – i hans eget sinn.

– I årene jeg hadde vært syk hadde jeg utviklet en identitet som var deretter. Jeg så på meg selv som den syke i familien, han som gikk nedbøyd, han som alltid hadde vondt. Nå måtte jeg begynne å fornye sinnet mitt. Jeg måtte gå en vei for å lære meg å se på meg selv som den jeg var i dag – helbredet, oppreist, frisk. 

Vår identitet er i Kristus

Wigart delte videre at vi kanskje kan kjenne oss igjen, noen og enhver, men minnet om ordene fra Filipperbrevet: «Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg ut etter det som ligger foran.» (Filipperbrevet 3,13)

– Om vi ikke har vært syke, har vi kanskje opplevd ting i livet som har skapt sår, eller vi har selv gjort eller sagt ting vi skammer oss over. Og så har vi latt det bli vår identitet. Men den gode nyheten er at vår identitet er ikke i vår fortid. Vi kan glemme det som ligger bak og strekke oss ut etter det som ligger foran, sa Wigart.

Han pekte på at vi ikke skal la oss definere av vår egen fortid. 

– Vi er ikke det vi har opplevd. Vi er ikke sårene våre. Vi er ikke lenger en synder. Vi er nye skapninger i Kristus. Vi er Guds barn og Han elsker oss. Jesus har sonet straffen for alle våre synder, Han har tilgitt oss alt, og Han står her i kveld og ønsker å hjelpe oss å legge fra oss fortiden. Og Han vil hjelpe deg og meg å lære å se hvem vi er i Ham, forkynte Wigart. 

Mange søkte forbønn

I ettermøtet var det flere personer som ga repsons på frelsesinnbydelsen og som ønsket å komme tilbake til Gud. Mange søkte også forbønn. Høststevnet fortsetter helt til søndag med to møter hver dag: 10:00 og 19:30. Lørdag blir det også sangmøte klokken 16:00, og hver kveld blir det sang og musikk med Jostein Kirkenes. Årets hovedtalere er Trond Palmgren Eriksen, Hanne Sørmo, Glenn Johnny Vaagsnes, Pål André Joys Wigart, Trond Andersson og Rune Gravdal. Jostein Kirkenes og sentermusikken, samt Sannhetens Ord bibelsenter står for lovsang og musikk.