Tretti deltakere, både beboere og ansatte, løp over startstreken fredag 7. august for å gjennomføre årets Østerbo-løp. – Dette ble en suksess som vi vil gjenta til neste år, sier bestyrer på Østerbo, Kjetil Sterri-Mørch. 

Tekst: Marit Joys Wigart
Foto: Trond Andersson

Solen strålte fra blå himmel og musikken fra høytaleranlegget runget innover i skogene da Evangeliesenterets første Østerbo-løp gikk av stabelen i går, fredag, klokken ti. Deltakerne, som talte 30 i tallet, var menn og kvinner, både ansatte og beboere.

– Deltakerne kunne velge mellom å løpe fem og ti kilometer og det var egne klasser for kinner og menn. De som ikke ønsket å løpe, kunne i stedet gå fem kilometer, slik at alle ble favnet, forteller Kjetil Sterri-Mørch, bestyrer på Østerbo og som også er en av arrangørene for løpet. 

Også daglig leder, Trond Palmgren Eriksen, var blant årets deltakere. 

– Det var veldig sporty av daglig leder å stille opp, det satte farge på arrangementet og betydde mye for beboerne, sier Sterri-Mørch. 

Mestring og moro 

Løypa strakte seg på grusveiene rundt området på Østerbo, og hadde flere drikkestasjoner underveis. Hver deltaker hadde vester med nummer, og løp på tid. Vinnere i alle klasser skulle kåres til slutt. Ved målstreken sto en heiagjeng og heiet deltakerne i mål. 

– Det var veldig moro og vi fikk mange gode tilbakemeldinger fra beboere på at dette var gøy. Målet for løpet er å gi beboerne gode opplevelser, sunne interesser, at de får utfolde seg, og får følelsen av å prestere, gjennomføre og komme i mål. Det gir mestring og selvtillit, sier Sterri-Mørch. 

Kåret fire vinnere

Etter løpet fyret de opp grillene og det ble mat og diplom- og premieutdeling. Det ble kåret fire vinnere: raskeste fem og ti kilometer for menn, og for kvinner.

Det var Østerbo idrettsforening som sto bak arrangementet, og Sterri-Mørch røper at både løpet, og sykkelrittet som ble arrangert tidligere i år, vil bli en årlig happening. 

Østerbo idrettsforening ble etablert i våres og har egen gruppe både på Facebook og Strava. 

– Foreningen skal fremme fysisk og psykisk helse og gi mulighet for mennesker å drive med idrett i organiserte former, oppleve mestring og treningsglede, sier Sterri-Mørch. 

På Østerbo er det et aktivt idrettsmiljø med mange organiserte turer i uken. 

– Tre dager i uka har vi sykkelturer for erfarne, og to dager for nybegynner-syklister. To, tre dager i uken arrangerer vi også felles løpeturer, og et par dager i uka har vi gruppetrening i gymsalen med Tabata. Flere og flere har blitt motivert til å bli med og det er moro, det skaper godt fellesskap, gode opplevelser sammen, og gir mestring og glede, sier han.