I går, torsdag 15. mars, ble Evangeliesenteret eiere av Svene Gjestegård. Her åpnes snart et eget rehabiliteringssenter, kun for kvinner.

Tekst: Marit Joys Wigart.

– Over tid har det vært en prosess for å finne en egnet eiendom for bruk til kvinnesenter, forteller daglig leder i Evangeliesenteret, Trond Palmgren Eriksen. -Det har vært et savn, fordi behovet for et eget sted for kvinner er stort.

Etterlengtet tilbud Eriksen forklarer at kvinner og menn ofte trenger en periode på atskilte sentre den første tiden de er i rehabilitering. Derfor blir senteret på Svene kun til kvinner, mens Evangeliesenterets motivasjonssenter på Fjordtun på Hadeland, nå blir bare for menn. Evangeliesenteret har tidligere hatt flere jentesentre, men på grunn av omstillinger underveis har Evangeliesenteret en tid stått uten dette tilbudet. Derfor er Eriksen spesielt takknemlig for igjen kunne åpne for dette tilbudet for kvinner.

– Nå kan vi glede oss over at det snart kan bli åpning av et nytt kvinnesenter. Dette er svar på behov og bønn blant kvinnelige beboere, og et etterlengtet tilbud for kvinner som søker innleggelse i Evangeliesenteret, sier han. Svene Gjestegård

I går kom bekreftelsen på aksept av Evangeliesenterets bud på Svene Gjestegård i Flesberg kommune. Svene ligger cirka 15 minutters kjøring opp i Numedalen, nord for Kongsberg.

– Evangeliesenteret har nå et meget flott sted til kvinner, og kan realisere vår plan om separate motivasjons-sentre for kvinner og menn. De trenger, for en periode i starten av rehabiliteringen, et sted hvor de adskilt og uforstyrret av hverandre kan gå viktige skritt, jobbe med motivasjon og legge gode individuelle planer, sier Eriksen.

Senter for menn

Eriksen tror kvinnene vil trives godt på Svene. Eiendommen har kapasitet til ni personer; nyoppussede rom med egne bad. Den ligger i naturskjønne omgivelser, rett ved Lågen, med mange gode turmuligheter i nærheten. -Vi har også allerede vært i kontakt med Flesberg kommune, og de ønsker oss velkommen til Svene, og ser positivt på endring av driften fra gjestgiveri til institusjon. Nå begynner prosessen med å rekruttere medarbeidere til dette nye tilbudet. Dette arbeidet med rusavhengige kvinner setter krav til de som skal hjelpe, både når det gjelder innstilling, utrustning og kompetanse, fordi kvinners vei ut av rus er på noen områder mer krevende, avslutter Eriksen.