Evangeliesenteret har mange glade givere. Onsdag kveld ga et ektepar, som ønsker å være anonyme, ny vaskemaskin og kjøkkenmaskin til kvinnesenteret på Svene. 

Tekst: Marit Joys Wigart.
Foto: Erik Frydenhaug. 

– Det var en stor og veldig gledelig overraskelse for oss. Jeg ble helt satt ut og rørt, sier Erik Frydenhaug, som sammen med sin kone, Marianne, er bestyrer på kvinnesenteret på Svene. 

Ødelagt vaskemaskin 

Erik forteller at flere av kvinnene på huset, inkludert kokka, en stund har etterspurt en kjøkkenmaskin, for det har vært en mangelvare inntil nå. Det har vært vanskelig å bake brød og kaker og annet godt uten kjøkkenmaskin. I tillegg, forteller Erik, ble vaskemaskinen ødelagt for en liten stund siden. 

– Alle her på huset ble så glade og fornøyde da de kom og leverte disse flotte gavene i går kveld, det var veldig moro, sier Erik. 

Vaskemaskinen blir i skrivende stund installert, og med den nye kjøkkenmaskinen kan arbeidere og beboere på Svene glede seg over brødbaking, kakebaking, og friske sunne smoothies, for en blender fulgte også med den nye kjøkkenmaskinen. 

– Hva betyr det for dere at mennesker viser en slik raushet? 

– Det bestyr så mye for oss at vi har mennesker rundt Evangeliesenteret som støtter, ber for oss, og hjelper oss. Det er bare utrolig flott. Det hadde vært vanskelig å gjøre dette arbeidet hvis folk ikke hadde brydd seg, sier Erik.