– Gud trenger mennesker som kan være med å gjøre en forskjell i vårt land, sa evangelist Halvard Hasseløy under åpningsmøtet av Evangeliesenterets Landsstevne.

Tekst og foto: Marit Joys Wigart 

Det var en brennende og engasjert evangelist Halvard Hasseløy som talte til en nesten fullsatt Østerbohall søndag kveld. 

– I forkant av dette møtet i kveld kom det sterkt for meg at Gud har kalt oss i Norge. Det er en ny tid og Gud trenger mennesker som kan være med og gjøre en forskjell vårt land. I Ukraina har jeg talt til 25 000 mennesker på det meste og sett tusenvis frelst, men jeg har fått en lengsel i mitt hjerte, at Gud må gjøre noe her i Norge.

Kall til forandring 

Hasseløy talte fra 1. Samuelsbok, om Israelsfolket som var lammet av redsel for Goliat, men hvordan David kom og brakte forandring.

– Kanskje du kom hit med utfordringer i ditt liv og du synes det ser håpløst ut, men Gud kan gjøre en forandring i ditt og andre menneskers liv. Og hvis dere tenker at vi ledere her bare har det fint og ikke har noen vanskeligheter, men vi har alle våre utfordringer. Så du skal ikke føle at du er spesiell siden du har det vanskelig, men med Herrens hjelp og nåde kan du oppleve at «Goliat´ene» i ditt liv blir beseiret, oppmuntret Hasseløy.

Han sa at det er ikke bare i Ukraina han ser stor nød. Også her hjemme ser han nød og store utfordringer når han reiser rundt og han ser et stort behov for at mennesker reiser seg og er med og skaper en forandring.

– Du som er her i kveld tenker kanskje at: «Jeg heter ikke Sebastian Stakset eller Trond Palmgren Eriksen», men jeg skal fortelle deg at ingen hadde hørt om David i Bibelen. Ingen regnet med han en gang, sa Hasseløy.

Han påpekte hvordan Davids foreldre ikke en gang bragte David inn sammen med brødrene da profeten kom, og at profeten selv måtte spørre om dette var alle sønnene de hadde. Da de forlate at de faktisk hadde en sønn til, David som gjetet sauene ute på markene, sa profeten straks at de skulle bringe ham inn. 

– Og da profeten så David sa han med en gang at dette var mannen Herren hadde kalt, for David var en mann etter Guds hjerte. For Gud ser ikke på det mennesker ser på, men Han ser til hjertet. Og David var en mann etter Guds hjerte. 

En bønnens mann 

Hasseløy talte om flere årsaker til at David ble kalt en mann etter Guds eget hjerte. 

– Han var en bønnens mann. Ute på marken mens han gjetet sauene lærte David og snakke med Gud og rope til Gud i alle situasjoner. 

Hasseløy snakket om at vi, som David, må lære oss bønnens vei i livet og trakk fram mange eksempler på hvordan han selv har måttet lære å rope til Gud i sin egen tjeneste. 

– Når ting ser håpløst ut, så finnes det en vei som fører deg igjennom og gir deg seier over Goliat i ditt liv. Det er bønnens vei. Bønn kan forvandle det som ser håpløst ut.

Hasseløy talte også om flere andre grunner til at David ble kalt en mann etter Guds hjerte: han var en troens mann og en mann som tjente Guds plan med sitt liv. Han var generøs og han var salvet.  

– Og du er også kalt av Gud, du som sitter her i kveld, og Gud har store planer med deg. Som David gjorde en forskjell skal du få gjøre en forskjell og overgivelse er nøkkelen, sa evangelisten.

Han pekte på hvordan vi, i oss selv, er kraftløse og ute av stand til å gjøre noe, men når vi gir oss over til Herren kan Han gjøre store ting igjennom våre liv. Da kan vi få være med og gjøre en forandring i våre familier, nabolag, i våre byer og i vårt land.

Hvis dette legger standarden..

– Det var et fantastisk møte i kveld, sa daglig leder i Evangeliesenteret, Trond Palmgren Eriksen, etter åpningsmøtet. 

Cirka 1500 mennesker hadde funnet plass i salen, et høyt tall for åpnings møte og være, og svært mange gikk fram til forbønn etter talen. 

– Det er alltid litt spenning med det første møtet under Landsstevnet, hvordan ting fungerer, men det gikk bra og folk var med fra første stund og ga stor respons på budskapet. Så hvis dette legger standarden for resten av uka har vi virkelig noe å se fram til, avsluttet en fornøyd og forventningsfull Eriksen.