Åtte elever. Tre ledere. 250 mil og en minibuss. Det var utgangspunktet da bibel- og friluftlinjen skulle besøke Helgeland Folkehøyskole i Mosjøen i høst.

Av: Marit Joys Wigart

– Målet med turen var å gi elevene gudsopplevelser, naturopplevelser og å styrke samholdet i gruppa, forteller ekteparet Trond og Christina Andersson.

De er ledere for linjen for andre året på rad. Bibel- og friluftlinjen er en av seks linjer ved Helgeland Folkehøyskole i Mosjøen. Linjen har sin base på Østerbo, utenfor Halden, men besøker folkehøyskolen flere ganger i året.

Godt samhold

Linn (33) var en av de 11 elevene i klassen som deltok på turen. Hun ler en trillende latter når hun tenker på alle milene, stuet sammen i den lille minibussen.

– Det er jo egentlig utrolig at det ikke gikk noen kuler varmt. Det har det jo gjort tidligere i livet. Men vi fikk en fantastisk tur med mange fine opplevelser, godt samhold og mye latter. Og med Jesus, da vet du, og det får jo ikke blitt dårlig når vi har Han med, sier hun.

Det er nå over et halvt år siden hun kom inn på Evangeliesenteret. I løpet av oppholdet er hun blitt rusfri, fått troen på Gud, og er takknemlig for det nye livet, hvor rus endelig er utelukket.

Fra Halden til Helgeland

Noen av stoppestedene på den lange tur- returreisen, var Hovin, Mosjøen, Sandessjøen, Undersåker i Sverige og Orkdal utenfor Trondheim.

– Vi har besøkt menigheter hvor elevene har fått fortelle sine historier. Vi har gått fjellturer, vært på kajakktur og kjørt ribb i Sandnessjøen til skikkelig heftig nordlandsvær, forteller Christina.

Hver dag har dessuten gruppa hatt samlinger med bibelundervisning, bønn og lovsang.

– Så har vi laget mat sammen, vært på guidet tur langs Helgelandskysten, og besøkt små koselige kafeer. Ikke minst besøkte vi en sjokoladefabrikk i Åre i Sverige, der vi fikk prøvesmake. Jeg tror alle var glade for å komme inn der, ler Christina.

Ny frihet

For Magnus (29) var det en flott opplevelse å få se folkehøyskolen som linjen tilhører.

– Da vi besøkte Helgeland Folkehøyskole fikk jeg innblikk i skolen og hva den tilbyr. De har en egen linje der som heter «Disippelliv». At de tilbyr en egen linje hvor fokuset er å følge Jesus synes jeg er helt fantastisk, forteller Magnus, som selv planlegger å gå Evangeliesenterets bibelskole på Varna til neste år.

– Ellers må jeg si at hele turen var en velsignelse, fortsetter han.

– Stoppene i menighetene, naturopplevelsene, bibeltimene ute i ingenmannsland med et lite bål, kajakkturen, – det var så koselig. Hvis jeg ikke følte meg helt hjemme i klassen før denne turen, så gjorde iallfall denne turen det. For min del var denne turen det som ga meg det siste puffet til å bli helt fri, sier Magnus.

Fakta om bibel- og friluftlinjen:

  • En av linjene ved Helgeland Folkehøyskole.

  • Ledere: Trond og Christina Andersson.

  • Les mer folkehøyskolen på www.sandvik.fhs.no