Ved kontaktsenteret i Tønsberg fikk dagens gjester ikke bare en pose full av mat. De fikk også hver sin lue, sponset av Salt kirkene, med en personlig hilsen vedlagt. 

Tekst og foto: Marit Joys Wigart

– Det er kjempefint når menigheter ønsker å støtte arbeidet vårt på denne måten, sier Håkon Pedersen som leder kontaktsenteret i Tønsberg.

Han forteller at totalt ble det delt ut 46 poser med mat den dagen, og alle som ønsket fikk hver sin lue med vedlagt hilsen. 

– Det var veldig koselig med den personlige hilsenen som fulgte med luene. Flere av gjestene våre kommenterte den og ble veldig takknemlige for gaven og omtanken, forteller Pedersen. 

Samarbeid betyr mye

Markedssjef i Evangeliesenteret, Pål Andre Joys Wigart, forteller at det betyr mye for Evangeliesenteret at menigheter støtter opp om arbeidet for å hjelpe rusavhengige. 

– Vi fikk en stor pappeske med flere hundre luer, alle med en håndskrevet personlig hilsen vedlagt. Jeg blir rørt over engasjementet og spesielt over at hver person i menigheten hadde tatt seg tid til å sette seg ned og skrive en hilsen til våre brukere. Sånt berører, sier han. 

Salt er ellers tett koblet på Evangeliesenterets kontaktsenter i Bergen. 

– De har koblet seg spesielt på kontaktsenteret vårt i Bergen og sendt flere frivillige arbeidere. Dette setter vi stor pris på og vi blir glade for at menigheter velger Evangeliesenteret som et av sine diakonale tiltak, sier Joys Wigart.