Vandre i Jesu fotspor. Oppleve dagens Israel. Bibelvandring. Sosialt fellesskap. Sol og bading. Det er noen av høydepunktene når Evangeliesenteret inviterer til ny Israeltur i oktober.

Tekst: Marit Joys Wigart.
Foto: Plussreiser.no

For andre år på rad er Trond og Anita Palmgren Eriksen reiseledere for Evangeliesenterets Israeltur, som i år er fra 19. – 28. oktober.

– Målet med reisen er å vise mennesker Israel. Vi ønsker å gi deltakerne utvidede bibel- og historiekunnskaper, en opplevelse av dagens situasjon, og mulighet til å føle atmosfæren, treffe folket og ta inn de rike inntrykkene landet har å by på, forteller Trond, som selv har besøkt landet mange ganger.

Reisen starter i badebyen Netanya og fortsetter til Karmelfjellet, Tiberias, Galilea og Genesaretsjøen, med flere små stopp underveis, for eksempel i Nasaret Village. Derfra fortsetter reisen til steder som Jordan, hvor det blir mulighet for dåp, og til Dødehavet der man kan bade. Den 10-dagers reisen ender opp i Jerusalem.

Jerusalem Cityscape, Israel

Vandre i Jesu fotspor

Et av reisens hovedfokus er å bli kjent med Israel slik det er i dag, men også få oppleve landet gjennom bibelhistorien. Deltakerne blir tatt med til mange av stedene der Jesus vandret, der Han gjorde sine undere og viste menneskene Guds kjærlighet.

– Slik blir reisen en fantastisk utvidelse av den illustrerte opplevelsen mange mennesker sitter med i hodet rundt bibeltekstene, sier Trond.

Selv om noen av stedene ser litt annerledes ut i dag, enn de gjorde på Jesu tid, mener Trond det ikke er vanskelig å se for seg hvordan det må ha sett ut.

– Det er spesielt lett i Galilea, hvor det har skjedd minst forandring, sier han.

Natanya-Israel

Godt samhold

På fjorårets Israeltur var det 20 deltakere. De var fra ulike menighetssammenhenger og i forskjellige aldere.

– Det sosiale fellesskapet på reisen har stor betydning. På kveldene har vi samlinger, der vi synger og åpner opp for at deltakerne kan dele liv, opplevelser og inntrykk med hverandre. Vi erfarte dette som veldig samlende. Det ble fort en godt sammensatt og velfungerende gruppe, der det oppsto nye vennskap og hvor man fikk bli kjent med mennesker fra ulike menighetssammenhenger, forteller Trond.

Noen av deltakerne hadde vært i Israel mange ganger, mens andre opplevde «Det lovede land» for første gang.

Dead Sea

Program og fritid

Reisen tar deltakerne med til mange kjente steder, inkludert steder hvor Evangeliesenteret ikke har besøkt tidligere.

– Samtidig har vi lagt opp programmet slik at det ikke blir masete. Det er et poeng at det også skal være fritid, slik at folk kan hvile, nyte sol og strand, shopping i «gamlebyen» og andre aktiviteter, forteller Trond.

Årets Israeltur tilbyr 35 plasser og alle aldersgrupper er velkomne.

– Det er en tur for mennesker i alle aldre, også for familier. Med tanke på at det er noe vandring, er det for øvrig viktig at deltakerne ikke har for store bevegelseshandicap, opplyser Trond som gleder seg til å oppleve Israel sammen med årets deltakere.

Reisen kan bestilles ved å klikke her eller på tlf. 70 17 90 00.

 

Caesarea