– Mitt første møte med Evangeliesenteret sitter i meg som om det skulle vært i går, sier Jostein.

Av: Bjørn Gjellum.

Men hans første møte med Evangeliesenteret er en stund siden, nemlig 27.september 1985.

– Jeg kom til Roa evangeliesenter, og skulle være sivilarbeider. Litt rart med en gang, ja, men jeg likte meg egentlig fra første stund. I 1987 ble jeg fast ansatt som miljøarbeider, og siden har jeg blitt i senteret, sier Jostein.

Ser man bort fra sivilarbeidertjenesten, har Jostein Kirkenes i år vært ansatt i Evangeliesenteret i 30 år. I løpet av disse årene har beboere og ansatte kommet og gått. Men årene har gått fort, sier den blide østfoldingen, opprinnelig fra Askim.

Lise og Ludvig

– Jeg sitter igjen med mange minner, det er helt sikkert. Under 30-årsjubileet for fire år siden, ble det jo presentert ulike epoker i Evangeliesenterets eksistens. Jeg har vært med på alle. Det er en stor forskjell på Evangeliesenteret før og nå. I dag snakker vi om en profesjonell organisasjon, og det er bra. Hvis jeg skal oppsummere, blir tiden fra jeg begynte og til Ludvig Karlsen gikk bort i 2004, de sterkeste årene. Dette er min personlige mening, og andre kan mene noe annet. Årene med Lise og Ludvig har betydd utrolig mye for meg. Særlig har samværet med Ludvig satt dype spor. Savnet etter ham er fortsatt stort, 13 år etter hans bortgang.

Reise rundt

Jostein minnes særlig all spontaniteten som preget Evangeliesenteret i «gamle dager». I mange år var han musikkleder for Sentermusikken, og reiste land og strand rundt. Han savner den tiden.

– I dag er jeg ansvarlig for Evangeliesenterets nettbutikk, og sender daglig ut DVD er, CD er og bøker til folk som handler hos oss. Det er en fin oppgave i Herrens tjeneste. Iblant synger jeg på møter. Jeg skal lede Sentermusikken i et par større sammenhenger denne våren, i Bryne og på Beitostølen. Jeg må innrømme at innerst inne har jeg fortsatt et kall til å reise rundt og fortelle om Jesus. Reise rundt med nyfrelste som vitner om sin omvendelse.

Det var starten. Les hele artikkelen. Abonner, gratis, på Ennå er det håp her
Vil du støtte Evangeliesenterets arbeid? Gi en gave her