I flere uker har Evangeliesenterets kontaktsenter i Oslo vært hindret i å frakte en mengde matvarer til hovedstadens trengende, grunnet ødelagt kjøleaggregat på lastebil. Nå har de fått ny lastebil i gave.

Tekst: Marit Joys Wigart.
Foto: Stian Hartmann Ludvigsen.

Hver måned gir Evangeliesenterets kontaktsenter i Oslo ut nesten 40 tonn mat til hovedstadens rusmisbrukere, hjemløse og andre trengende. De siste månedene har de for øvrig ikke hatt mulighet til å hente all den maten de har fått tilbud om, og derfor ikke fått gitt ut så mye mat som ønsket.

Grunnen har simpelthen vært at kjøleaggregatet på lastebilen deres brøt sammen i vinter. Dermed har de ikke kunnet hente kjølevarer, som utgjør en stor mengde av den maten og drikken de gir ut ved kontaktsenteret i Hausmannsgate.

Frivillige ga

I dag, onsdag, står den nye lastebilen med kjøleaggregat parkert utenfor kontaktsenteret i Oslo. Det er takket være frivillige som har gitt av egen lomme for å støtte Evangeliesenterets arbeid. Bestyrer Stian Hartmann Ludvigsen finner knapt ordene.

– Takk gode Gud, for at Han hører bønn, jeg er helt målløs. Jeg vil rette en stor takk til alle som har vært med på å gjøre dette mulig. Denne gaven vil mette mange munner, sier han.


NY LASTEBIL: Den nye lastebilen er en gave fra mange frivillige, som har ønsket å støtte Evangeliesenteret.

Romfolk ga 3000 kroner

Blant de frivillige, som sendte inn ulike beløper til Evangeliesenterets nye lastebil, var en gruppe Romfolk. De er fra Oslo, Drammen og Tønsberg og kaller seg Markusgruppen. Gruppen er ledet av rumeneren, Daniel Solheim. De har, over lengre tid, besøkt kontaktsenteret ukentlig, der de har fått mat, fellesskap og omsorg. Da de fikk høre om behovet for ny lastebil, bestemte de seg for å samle inn penger for å vise sin takknemlighet til senteret. Daniel Solheim overrakte pengene, en sum på 3000 kroner, på vegne av Markusgruppen, ved en gudstjeneste ved kontaktsenteret i Oslo.


SAMLET INN: Romfolk samlet inn hele 3000 kroner, som bidrag til den nye lastebilen.

Ludvigsen er rørt over gaven.

– Disse menneskene er blant de aller fattigste. Flere sover på gata og lever i dyp nød. Tross det lille de har har de samlet inn 3000 tusen kroner for å bidra til ny lastebil. Det er sterkt, sier Ludvigsen.

Fra i morgen kan frakten av matvarer, inkludert kjølevarer, begynne som normalt igjen.

Vil du abonnere på Evangeliesenterets gratis månedsmagasin, Ennå er det håp? Klikk her
Vil du støtte Evangeliesenterets arbeid? Gi en gave her