Kakao og lussekatter, julemusikk, grilling, og quiz. Julestemningen bredde seg blant beboere og ansatte under julegaten som ble arrangert på Østerbo lørdag kveld. 

Tekst: Marit Joys Wigart
Foto: Alice Sterri-Mørch

Lørdag kveld samlet Østerbo beboere og ansatte til julegate, konkurranse, grilling, julesang og fellesskap. 

– Vi hadde laget i stand fire poster rundt på området og på hver post brant det et bål. På den første posten delte vi ut gløgg og pepperkaker. På den andre deltok de i en spørsmålskonkurranse. På tredje post lussekatter og kakao og de fikk mulighet til å skrive ting de ønsket at vi skulle be for på en lapp og legge i en boks, slik at vi kunne be for det sammen etterpå. Da deltakerne kom fram til siste post ventet grilling av hamburgere, live julemusikk, kåring av vinner av spørsmålskonkurransen og utdeling av premier, og forbønn for bønneemnene som hadde kommet inn. Det var en kjempehyggelig kveld og ble godt mottatt av både ansatte og beboere, forteller Kjetil Sterri-Mørch, bestyrer for Østerbo. 

For å overholde smittevernsreglene ble alle deltakere delt inn i grupper.  

– Hver gruppe ikk med ti minutters mellomrom, for å unngå for stor ansamling av folk, sier Mørch. 
Han påpeker at svært mange beboere har et dårlig forhold til julen, med mange triste opplevelser bak seg, og at Evangeliesenteret derfor gjør en innsats hvert år for å gjøre julen best mulig for alle. Ved alle Evangeliesenterets fem rehabiliteringssentre vil julefeiringen foregå mest mulig som normalt, med visse restriksjoner for å overholde smittevernshensyn.