Tekstforfatter, Iver Hølmo, har skrevet tekster for flere norske kjendiser. Nå skriver han bare for Jesus.

Tekst: Marit Joys Wigart. Foto: Knut Reitan.  

– Jeg jobbet som tekstforfatter i mange år og skrev blant annet for Kåre Conradi, Espen Skjønberg og Brede Bøe. Nå skriver jeg kun for Jesus, sier Hølmo.

Møtte Guds kjærlighet 

Iver Hølmo kom til Evangeliesenterets inntakssenter i Porsgrunn februar 2017.

– Da hadde jeg ruset meg i mange år. Det gikk i hasj, amfetamin, alkohol og noen ganger kokain, forteller han.

På Evangeliesenteret opplevde han straks et radikalt vendepunkt.

– Jeg ble møtt med en sånn kjærlighet. Alle var så opptatt av mitt ve og vel. Det var veldig uvant for meg. I starten ble jeg nesten litt mistenksom, før jeg oppdaget at det var ekte, sier han og smiler.

Hølmo forteller at han bestandig har trodd på Gud.

– Jeg har alltid tenkt at det må finnes en Skaper. For meg virker det intellektuelt forkastelig å tro på «The Big Bang». Men det var først da jeg kom til Evangeliesenteret at jeg fikk en skikkelig frelsesopplevelse. Det var utrolig sterkt. Jesus kom inn i livet mitt på en sånn måte at det ikke fantes tvil hos meg. Det var som om Han tok meg fra ett sted og flyttet meg fysisk over til et annet sted og sa: Nå er det nok, Iver. Og jeg skjønte selv også at nå var det nok. Jeg hadde ruset meg i mange år, og jeg gjorde masse ting jeg ikke er stolt av. Nå var det nok. Etter det har jeg hatt et veldig personlig forhold til Jesus. Jeg har gitt hele livet mitt til Ham, og det inkluderer også skrivingen min, sier Hølmo.

Vekket på natten

I årene da Hølmo jobbet som tekstforfatter jobbet han hardt med tekstene han skrev.

– Jeg redigerte mye og satt lenge med hver tekst. Dessuten skrev jeg nesten alltid i ruset tilstand. Nå er jeg nykter og skrivingen foregår på en helt annen måte, sier han.

Det begynner alltid med en setning.

– Det kan være noe noen sier, et vers jeg leser i Bibelen, eller noe annet. Men når setningen kommer så bare vet jeg at dette er punch-linen og da må jeg bare sette meg ned å skrive. Noen ganger blir jeg til og med vekket på natten med en setning, og da er det bare å stå opp og sette i gang skrivingen, ler han.

For han får ikke ro før han har skrevet det han har fått på hjertet. Det må ut.

– Og jeg skriver hele teksten fra start til slutt, uten å redigere. Når jeg setter punktum kan jeg ofte lese gjennom teksten og tenke: Ok, dette her var ikke meg. Så flink er jeg ikke. Jeg vet at det er Gud som har hjulpet meg, sier han.

Publiserer på Facebook

Siden Hølmo ble frelst i februar i fjor, har han skrevet og publisert cirka 45 tekster på Facebook. Responsen har vært udelt positiv.

– Jeg har fått rundt 24 000 reaksjoner. Da snakker jeg om likes, hjerter og kommentarer, sier han.

– Hva ønsker du å formidle gjennom det du skriver?

– Jeg ønsker å skrive tekster som kan få mennesker til å våkne. Spesielt vil jeg vekke kristne som tror de er våkne, men som egentlig sover. Jeg blir så glad når jeg ser at tekstene mine kan gi noen ny glød i øynene. Da har jeg lyktes.

Hølmo forteller at han ikke riktig ser på skrivingen på et kall, men et resultat som kommer av vennskapet han har fått med Jesus.

– Slik jeg ser det så har jeg bare ett kall: Å ha samvær med Jesus. Ut fra det fellesskapet, kommer det tekster som et resultat, sier han.

Tekstforfatteren har sagt nei til flere godt betalte skrive-jobber etter at han ble frelst.

– Jeg jobber bare for Jesus nå. Da jeg ga livet mitt til Ham, så mente jeg det. Jeg ga absolutt alt, og det inkluderer skrivingen min.

DET LILLE BARNET
Av Iver Hølmo

Det lille barnet som forsvant, og siden ble til meg/Har grått så sårt ved siden av det hele/Han så meg falle tungt da min avgrunn åpnet seg/Da tyven sneik seg inn for å myrde og stjele/Men da jeg bøyde mine knær og Jesus ble min venn/Løp det lille barnet hjem til hjertet mitt igjen

Da mørket var som tettest, sto barnet der og så/At den han skulle bli, ikke ville være mer/Han bøyde seg over meg på gaten der jeg lå/Det lille barnet roper ut sin gråt, mens han ber/Han ropte Halleluja, og Jesus ble min venn/Da løp det lille barnet hjem til hjertet mitt igjen

Det lille barnet inni meg fant veien hjem til slutt/Nå er vi sammen, vi fryder oss og ber/I hvert hjerte bor en liten jente eller gutt/Som er med oss, selv når vi ikke ser dem mer/Når du roper Halleluja, og Jesus blir din venn/Vil det lille barnet løpe hjem til hjertet ditt igjen…

Takk Jesus..!