Lørdag formiddag 10. oktober ble det arrangert Håp for byen i Moss for første gang. Evangeliesenteret delte ut mat, sang, og delte sine historier om veien ut av rusen.

Tekst: Marit Joys Wigart
Foto: Anita Eriksen

– Det ble en veldig vellykket dag og vi er godt fornøyde, sier leder for Håp for byen, Sandra Eriksen. 

Med seg på arrangementet hadde hun 12 frivillige arbeidere, både fra bibelskolen på Varna og kontaktsenteret i Klostergata i Moss. 

– Vi møttes to timer før på kontaktsenteret i Moss for å be sammen, forberede dagen, og vi hadde også en bli-kjent-rundt, slik at vi alle ble litt kjent med de vi skulle jobbe sammen med den dagen. Det ble en veldig fin samling og jeg opplevde at de frivillige var engasjert og entusiastiske for å bidra på arrangementet, det var veldig positivt. De var også med tilbake på kontaktsenteret og ryddet opp igjen etterpå, sier Sandra som er svært fornøyd med det gode og effektive samarbeidet. 

Bente Håkonset, elev ved bibelskolen på Varna, var en av de frivillige. Hun syntes det var en glede å være med på arrangementet.

– Det var veldig kjekt å være med og være til nytte. På grunn av korona har jeg holdt meg mye hjemme i denne tiden, så det var veldig godt å komme meg ut litt. Jeg stekte vafler og delte ut matposer til de som trengte det, det var fint. Jeg synes også dagen var godt organisert og jeg følte meg velkommen og sett som frivillig arbeider, forteller Bente.

Håp for byen Moss gikk av stabelen klokken 12 og varte til 14. Lovsangsleder i Evangeliesenteret, Ole-Petter Olsen, og nestleder ved Brubakken, Sven Roar Simensen, sto for musikken, og fem personer delte vitnesbyrdene sine om sin vei til rusfrihet og frelse. 

– Vi sto i gågata utenfor Kirkeparken i Moss sentrum. Vi hadde rigget stand, forberedt mat på kontaktsenteret i forkant, og tatt på oss vester med Evangeliesenterets logo, så vi skulle være lette å kjenne igjen. Det var ikke så mange rusavhengige som kom, men noen, og de fikk matposer. Ellers var det en del andre som kom og fikk vafler og kaffe og ble stående og lytte til musikken og vitnesbyrdene. Ut fra de tilbakemeldingene vi fikk, virket det som arrangementet ble godt mottatt. Flere ansatte i Evangeliesenteret kom også, for å både støtte og bidra til arrangementet, så det var også veldig hyggelig, sier Sandra. 

Håp for byen reiser videre til Lillehammer lørdag 17. oktober, og senere til Sarpsborg den 31. oktober. 

– Flere menigheter både i Lillehammer og i Sarpsborg har meldt sin interesse for å delta, og det gleder vi oss over. Tanken er jo at dette ikke bare skal være Evangeliesenteret sitt arbeid, men et felles arbeid mellom Evangeliesenteret og de lokale menighetene i de byene vi besøker, forteller Sandra. 

DETTE ER HÅP FOR BYEN: 

  • Startet sommeren 2020
  • Et praktisk tiltak for å hjelpe enda flere rusavhengige på gateplan
  • Målet er å besøke så mange norske byer som mulig og bringe håp til byer gjennom matutdeling, vitnesbyrd, musikk og samtaler.
  • Et samarbeidsprosjekt mellom Evangeliesenteret og lokale menigheter