I mange år har Evangeliesenterets kontaktsenter på Jørpeland drømt om et eget lokale. Så fikk de hus av menigheten Klippen Jørpeland.

Tekst: Marit Joys Wigart
Foto: Terje Kingsrød

Den 15. oktober i fjor bestemte Klippen Jørpeland seg for å kjøpe huset til Misjonsselskapet, og la kontaktsenteret får drive sitt arbeid herfra. Siden da har huset blitt pusset opp, slik at kontaktsenteret kunne feire sin første jul i de nye lokalene. 

– Altså, det er helt fantastisk, sier Merethe. 

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse for oss, for vi har hatt et ønske om et eget hus lenge. At de valgte å kjøpe et til oss er virkelig sterkt, sier hun. 

En glede å kunne gi

Rasmus Nordbø, leder for eldsterådet i Klippen Jørpeland, er glad for at Klippen kunne kjøpe det nye lokalet til kontaktsenterets arbeid. 

– Menigheten har en visjon om å gjøre Jesus synlig og skape en positiv forskjell i byen vår. Da er det en glede å legge til rette og gi gode fasiliteter til dette viktige arbeidet som kontaktsenteret er, sier han. 

God beliggenhet

Det nye huset ligger rett på grensen til sentrum, og dessuten i nærheten av der mange brukere holder til. 

– For noen av gjestene våre blir det kortere vei til oss nå, sier Merethe. 

Tomta er på 777 kvadratmeter og huset har to etasjer. Første etasje er fra 1965, mens toppetasjen er et nyere påbygg fra 1990. Huset er hele tiden blitt brukt til Misjonsselskapets ulike aktiviteter, samt til utleie for ulike arrangementer og selskaper.

– De syns derfor det var veldig hyggelig at det var Klippen som kjøpte det, og at huset skal fortsette å brukes til gode formål, slik som kontaktsenteret, sier Merethe. 

Raust lokalsamfunn

Merethe forteller at kontaktsenteret møter stor velvilje, både fra lokale menigheter og lokalsamfunnet ellers. Blant sine 14 frivillige arbeidere har hun personer fra Klippen Jørpeland, Frelsesarmeen, Bedehuset og Den norske kirke. I tillegg støtter menighetene kontaktsenteret økonomisk. De siste fem årene har kontaktsenteret invitert rusavhengige og ensomme til å feire juleaften på kontaktsenteret. Da har også flere lokale bedrifter støttet opp om arbeidet. 

– For eksempel har det lokale bakeriet gitt oss flotte store kaker, julekaker og kjeks, og til og med nissen på torget har gitt oss gaver som vi har delt ut til de rusavhengige, meddeler Merethe entusiastisk. 

Kontaktsenteret holder åpent tirsdager og torsdager fra 11 – 14, og omkring 35 personer er innom i løpet av en dag. Med de nye lokalene håper Merethe det blir mulighet for å holde åpent enda en dag. De siste to årene har kontaktsentrene på Jørpeland, Stavanger og Sandnes sendt inn omkring 55 personer til rehabilitering. 

– Vi håper at vi etter hvert kan bruke det nye huset til andre aktiviteter også, som for eksempel bibelgrupper her, hobby-aktiviteter, og ettervern for personer som er ferdig med sin rehabilitering, forteller Merethe. 

Fakta om kontaktsenteret på Jørpeland

  • Huset eies av Klippen Jørpeland
  • Adresse: Ryfylkeveien 855, Jørpeland
  • Åpent tirsdag og torsdag fra 11 – 14 
  • Bestyrer: Merethe Aanestad
  • Støttet av Klippen Jørpeland, Frelsesarmeen, Bedehuset, og Den norske kirke, som bidrar med frivillige arbeidere og økonomi. 
  • Et tilbud for rusavhengige og hjemløse
  • Matservering og sosialt fellesskap
  • Målet er å motivere og hjelpe rusavhengige inn til rehabilitering