Fra i dag kan du delta på Evangeliesenterets LIVE-gudstjenester hver søndag klokken 17, på youtube og Facebook.

Tekst og foto: Marit Joys Wigart

– På grunn av koronakrisen har vi blitt nødt til å tenke annerledes og har kommet opp med en del kreative løsninger til hvordan vi kan fortsette å forkynne evangeliet og spre det gode budskapet om håp og frihet. Online gudstjenesten er et av tiltakene, sier Trond Andersson, stevnesjef i Evangeliesenteret. 

Online gudstjenestene vil bli sendt på youtube og Facebook hver søndag klokken 17. Forkynnerne vil hovedsakelig være et knippe av Evangeliesenterets egne forkynnere, og lovsangene vil blant annet være Olle Petter Olsen, Vegard Gransjø og andre sangere og musikere i Evangeliesenteret. Hver tirsdag klokken 19 vil det dessuten også bli sendt et bønn- og lovsangsprogram, og hver torsdag vil du kunne se et studieprogram med spennende gjester og hvor aktuelle temaer vil bli tatt opp. 

Vitnesbyrdene fortsetter

Selve kjernen i Evangeliesenterets møter er beboernes vitnesbyrd om hvordan Jesus Kristus har frelst dem, hjulpet dem til rusfrihet og et nytt liv. Mange strømmer til Evangeliesenterets møter nettopp for å høre de sterke vitnesbyrdene. 

– Vi kan garantere at de gode vitnesbyrdene vil fortsette også i denne tiden der vi bli nødt til å benytte oss av media for å nå ut. Det vil komme innslag med vitnesbyrd, tidligere beboere vil fortelle sine historier og vi har også sendt ut en oppfordring til alle tidligere beboere om at de nå kan sende inn en video til post@evangeliesenteret.no der de deler sitt vitnesbyrd med oss, forteller Andersson, som har ansvaret for gudstjenestene. 

Arild Aasen vil ha ansvaret for bønn- og lovsangsprogrammet og Pål André Joys Wigart vil ha ansvaret for samtaleprogrammet på torsdagene. 

Gud virker gjennom media

Andersson ble selv frelst gjennom et kristent TV-program for mange år siden og har stor tro på at Gud kan virke gjennom media på en sterk måte. 

– Fordelen med at vi nå må konsentrere oss om å nå ut til mennesker gjennom media alene er at vi nå kan nå enda lenger ut. Nå kan mennesker delta i møtene våre uansett hvor de bor. Jeg er veldig spent på en god måte. Jeg opplever veldig sterkt at midt i denne krisetiden vi alle befinner oss i nå, så vil Gud gjøre noe helt spesielt. Vi ønsker jo å fortsette å bringe ut det gode budskapet om at det finnes frelse, frihet og evig liv, og det er vi veldig glade for at vi kan fortsette å gjøre, sier Andersson. 

Nytt studio

Evangeliesenteret har, for anledningen, bygget et nytt studio for de nye programmene som skal sendes framover. 

-Vi har rigget et studio i kontaktsenteret i Klostergata i Moss og det ble mulig fordi vi fikk en gave av et ektepar på 20 000 kroner, som vi er veldig takknemlige for. Alen Kingsrød har stått for design av det nye studio, forteller Andersson. 

At koronakrisen har satt et hinder for Evangeliesenterets mange møter og stevner er tøft, innrømmer stevnelederen. 

– Det er klart det er tøft. Vanligvis har vi mellom 1000-12000 møter rundt i landet, der vi knytter kontakt og vennskap med mange mennesker og menigheter, og hvor beboerne våre får mulighet til å reise rundt og dele sine vitnesbyrd til håp for andre. Også økonomisk er disse møtene viktige for gaver til Evangeliesenterets arbeid. Så at disse uteblir på ubestemt tid er jo alvorlig. Vi håper selvfølgelig at folk vil fortsette å støtte og hjelpe Evangeliesenteret til tross for at denne møtevirksomheten uteblir en stund, for vi ønsker jo å fortsette å hjelpe rusavhengige til rusfrihet og et nytt liv også i denne tiden, sier Andersson. 

Følg Evangeliesenteret på Youtube og Facebook framover: 

  • Søndager 17:00 gudstjeneste  
  • Tirsdag 19:00 bønn- og lovsangsmøte
  • Torsdag 19:00 samtaleprogram med spennende gjester og aktuelle temaer