Vigdis Lindstrøm og Ann Christin Suhr drømte om å bruke kreativitet og skaperglede til å velsigne Evangeliesenterets arbeid.

Tekst: Marit Joys Wigart
Foto: Privat

– Det gir stor glede å holde på med denne hobbygruppa, som forresten har fått nytt navn i år, «Hjertesaken», sier Vigdis Lindstrøm og smiler.

Hun sitter ved et av bordene i kontaktsenteret i Moss, her hun jobber hver eneste åpningsdag, ved siden av engasjementet i hobbygruppa. Det svarte lange håret er slengt opp i en stor hårklype og rundt livet har hun et stripete forkle. Innimellom løfter hun en hånd i været og hilser blidt til forskjellige gjester som kommer innom kontaktsenteret for å få et varmt måltid. 

Ville bidra økonomisk

Vigdis og Ann Christin Suhr startet hobbygruppa i 2017 og har etter hvert fått med seg mange kvinner fra hele landet i arbeidet. 

– Vi har en gruppe på Facebook der vi utveksler ideer og tanker og snakker sammen. Vi har det veldig moro, forteller Vigdis. 

De kreative kvinnene er fra 45 år og oppover, og felles for dem alle er at de vil støtte Evangeliesenteret i å hjelpe rusavhengige til å få et nytt liv. 

Vigdis forteller at givergleden i gruppa er stor. 

– Vi gjør ikke dette for å tjene noe penger på det selv, alt går til Evangeliesenterets arbeid. Innimellom hender det også at vi treffer enkelte personer der vi kjenner at vi bare skal velsigne dem med en gave, sier hun. 

Sponset nyttårsfesten

I 2019 fikk gruppa inn 16 715 kroner, og pengene gikk til å sponse nyttårsfesten for beboere og elever ved Evangeliesenteret på Østerbo: mat, godteri og gaver. 

– Pengene fikk vi inn da vi arrangerte julemesse på kontaktsenteret i Moss før jul, der solgte vi alt vi hadde laget gjennom året. I tillegg hadde Ann Christin gått rundt både i Halden og Moss og spurt butikk-eiere om de ønsket å sponse julemessa og Evangeliesenterets arbeid, og mange bidro, forteller Vigdis entusiastisk. 

Nye velkomne i gruppa

Hjertesaken hobbygruppe lager alt mulig: de strikker klær, syr, maler, og lager dekopasjer, som for eksempel å pynte lykter, lys og kakefat. Damene holder på med de kreative prosjektene hele året, men fra november og fram til jul er det ekstra høyt aktivitetsnivå, da skal alt bli ferdig før den store julemessa i Moss. 

– Det varmer hjertene våre å kunne bidra til Evangeliesenterets arbeid på denne måten. Vi har alle kjent på kroppen at livet ikke alltid er lett, og det er godt og meningsfylt å kunne velsigne Evangeliesenteret på vår måte, nemlig gjennom kreativitet, sier Vigdis. 

– Å se gleden i øynene til noen når de får en gave, gir meg masse glede, da sover jeg godt om natta, legger hun til og smiler.

Hun forteller at andre kvinner, som også har stor giverglede og ønsker å velsigne Evangeliesenterets arbeid ved å bruke kreativiteten sin, også er hjertelig velkomne til å være med i gruppa. 

Hjertesaken hobbygruppe (faktaramme) 

  • Ble startet i 2017 av Vigdis Lindstrøm og Ann Christin Suhr
  • Består av kvinner fra hele landet 
  • Formålet er å skape inntekter til Evangeliesenterets arbeid gjennom å sy, strikke, lage dekopasjer og male. Alt som lages gis som gaver og alle inntekter går til Evangeliesenteret
  • Facebookgruppe