Lagde hønsefrikasse til 600 rusavhengige

Torsdag 6. mai valgte bedriften Dagens, i samarbeid med restauranten Arakataka, å lage hønsefrikasse som de ga til gjestene ved Evangeliesenterets kontaktsenter i Oslo.  

Tekst: Marit Joys Wigart
Foto: Margit Selsjord

– Vi er en bedrift som jobber med å bygge et nytt matsystem, basert på direkte handel mellom bønder og produsenter generelt, og restauranter, kantiner og andre profesjonelle innkjøpere. En av bøndene våre har valgt å selge varer direkte, utenom de store grossistene fordi han syntes det er synd at så mye god mat går til spille i systemet fordi det ikke passer inn i markedsstandarden. Han foreslo at vi skulle gjøre et stunt for å belyse dette poenget. Vi tok kontakt med en restaurant som vi jobber tett med, Arakataka, som ligger rett i nærheten av Evangeliesenterets kontaktsenter, og presenterte ideen vår for kokketeamet deres. De ble begeistret og sa seg villig til å lage en hønsefrikasse basert på rotgrønnsakene fra bonden, pluss noen ekstra matvarer fra Matsentralen. Litt av poenget med å jobbe med disse profesjonelle kokkene var å vise at toppkokker fortsatt mener at denne maten er helt prima. Vi syntes også det var veldig fint å samarbeide med Evangeliesenteret, der vi kunne dele ut maten til rundt seks hundre rusavhengige, forteller Edona Emilie Arnesen, produsent og råvareansvarlig i Dagens.  

Stian Ludvigsen, bestyrer for kontaktsenteret, er svært takknemlig for måltidet fra Dagens og Arakataka og forteller at det ble satt stor pris på. 

– Jeg syntes dette var et fortreffelig samarbeid. At noen velger å stå skulder til skulder med oss i dette arbeidet betyr veldig mye. De som lagde denne maten er noen av Oslos beste kokker og de lagte et utsøkt måltid, som vi fikk ferdig levert på døra så vi kunne servere til hundrevis av gjester. Det ble en kjempesuksess, sier Ludvigsen.