– Veldig stilig å se dette arbeidet!

Eivind Trædal, fra Miljøpartiet De Grønne, mener Evangeliesenteret gjør et imponerende arbeid, både for mennesker og miljøet.

Tekst og foto: Marit Joys Wigart.

Tirsdag 7. november fikk Evangeliesenterets kontaktsenter i Oslo besøk av Eivind Trædal fra Miljøpartiet De Grønne. Mens mange mennesker satt rundt bordene og spiste dagens varme måltid, ble Trædal vist rundt av bestyrer Stian Ludvigsen. Trædal fikk se matservering, hilse på gjester, og høre historien til en av elevene ved Evangeliesenterets videregående skole.

– Det var her på kontaktsenteret det nye livet mitt startet, fortalte hun ham. Så fortalte hun politikeren hvordan hun hadde spist mat ved kontaktsenteret i fire år, før hun til slutt hadde reist inn til rehabilitering. – Nå er jeg snart ferdig kokk ved Østerbo videregående skole. Jeg har giftet meg og venter barn, fortalte den unge jenta til representanten fra De Grønne. Imponert Det var naturlig å spørre politikeren hvordan han oppfattet arbeidet på Evangeliesenteret?

– Det er veldig stilig å se dette arbeidet. Det er et godt tiltak som oppfyller alle våre kriterier til støtte. Det er et svært helhetlig tilbud både med matutdeling og mulighet for rehabilitering og skoler, svarte Trædal.

Han fortalte at det også gjorde inntrykk å se alle de eldre frivillige som deltok i matutdelingen. – Jeg blir ganske slått av hvor viktige alle disse tilbudene er. Vi i MDG legger spesiell vekt på tiltak som greier å kombinere tilbudene, og rusomsorg er noe vi er spesielt opptatt av. Trædal sa han håpet at MDG kunne fortsette å bidra til å støtte økonomisk også i 2018, særlig når tiltaket i tillegg har en miljøkomponent. Her skåret Evangeliesenteret høyt.

– Matkasting er en kjempeutfordring. At folk går sultne i store deler av verden mens vi kaster så store mengder mat er ille, sa Trædal, som uttaler at han ønsker å jobbe for å gjøre Oslo til en by som både er mer miljøvennlig og menneskevennlig.