Anne Lise Gulbrandsen arrangerte stor møteserie med Evangeliesenteret på hennes hjemsted, Froland. Selv har hun vært både beboer og arbeider på Evangeliesenteret. 

Tekst: Terje Kingsrød
Foto: Matunda Bigirimana

Evangeliesenteret er og blir aktuelt fordi folk engasjerer og beveger seg. Ved siden av ansatte og frivillige arbeidere, har Evangeliesenteret mange venner. Anne Lise Gulbrandsen bruker sine godt voksne år til å engasjere musikere, sangere, predikanter, menigheter og grupper til møter, konserter, samlinger i sitt lokale miljø i Froland, i Agder kommune. Alt går til til inntekt for Evangeliesenteret. 

– Slike folk er gull verdt for vårt arbeid, sier daglig leder i Evangeliesenteret, Trond Palmgren Eriksen.

Ble rusfri på Evangeliesenteret

Det er lidenskap som driver Anne Lise Gulbrandsen som selv har vært narkoman. Hun fikk hjelp av Evangeliesenteret på 80-tallet og har vært rusfri siden. Selv om alt engasjement er energikrevende stopper ikke det Anne Lise. 

– Jeg har en innebygd energi som jeg har fått av Jesus. Jeg kommer til å holde på i mange år til, sier hun. 

Rusproblemer er et omfattende problem både i antall og virkning. Det er med andre ord altfor mange mennesker som er rammet og når de blir rammet lammes så og si alle livets områder. De fungerer rett og slett dårlig, eller ikke i det hele tatt. Rusen tar all plass. 

– Skal de få hjelp trenger de omfattende hjelp og det kan Evangeliesenteret gi, mener Anne Lise. 

For å drive arbeidet videre trenger Evangeliesenteret penger og noen må få inn disse kronene. Anne Lise har engasjert hele sitt lokale miljø med konserter, møter og samlinger for å inspirere, informere og samle inn penger til arbeidet. 

– Dette er verdifulle venner som Evangeliesenteret er avhengig av for å kunne hjelpe de mange som er rammet av rus, sier Eriksen.

Femte år på rad

Det er femte år på rad at Anne Lise har satt i gang en lokal aksjon i Froland, en bygd som ligger en drøy mil fra Arendal, som har cirka 5000 innbyggere, og som i forhold til folketallet er rik på kristen virksomhet. Ennå er det håp har kommet på besøk en lørdag under møteserien. Forberedelsene er i full gang til kveldens konsert og flere kor, artister og musikere er engasjert i forberedelser. Pastor Geir Vilhelmsen er begeistret for besøket. 

– Et besøk fra Evangeliesenteret garanterer sterke vitnesbyrd. Det er noen av de sterkeste vitnesbyrdene menighetene kan oppdrive om av hva Gud gjør blant mennesker idag, sier han.

Mange berørt av rus

Eriksen ser gjerne at det kommer flere som Anne Lise Gulbrandsen – venner av Evangeliesenteret som engasjerer seg – men understreker at det allerede finnes mange som ukentlig er engasjert.

– Grunnen til at så mange er villig til å gi av sin fritid til et sånn arbeid er at dette berører selve grunnfjellet i mennesket. Mange er på en eller annen måte berørt av rusens altomfattende, destruktive og utslettende krefter. Når de ser at noen tar tak og får det til å fungere blir man engasjert og vil engasjere seg, sier Eriksen i det han gjør seg klar med kveldens sang og forkynnelse.

Vitnesbyrdene taler

Så starter selve konserten. Anne Lise velger å starte med Evangeliesenterets egne krefter. Vitnesbyrdene fra bibel- og friluftslinjen ved Helgeland Folkehøyskole gjør inntrykk. Det er beundringsverdig og nesten ikke til å tro når guttene setter i gang og forteller hva de har vært i gjennom, og alt det positive som har skjedd siden de kom på Evangeliesenteret. Den ene eleven, Glenn, er full av tatoveringer, men prater som en veldreven foredragsholder allerede. Det er ingen tvil. Et opphold på Evangeliesenteret har god virkning, selv på hardbarka narkomane!