Line Jørgensen (46) liker seg så godt på Evangeliesenterets bibelskole at etter å ha fullført to år, begynte hun forfra igjen.

Tekst: Marit Joys Wigart
Foto: Harald Vilsnes Holstad 

– Jeg hadde ikke lyst å slutte her, så jeg begynte like godt på første året igjen, sier Line og ler. 

Det var en kamerat som tipset henne om bibelskolen på Varna. 

– Han sendte meg en sms og jeg tok oppfordringen. Jeg søkte og kom inn. Det har jeg ikke angret på, her har jeg det så godt, sier hun.

Oppvokst med rus 

Line forteller at hun, som mesteparten av familien hennes, har levd et liv i rus tidligere.

Flere av dem har vært i rehabilitering på Evangeliesenteret, men selv har Line aldri vært innlagt noe sted. Det var et kristent møte som snudde livet hennes rundt. 

– Jeg hadde kommet inn i en depresjon og lå bare i sengen hjemme. Det er litt over fire år siden. Så var det en dag at noen jeg kjenner ba meg kjøre dem til et kristent møte. Det var Visjon Norge som arrangerte en stor konferanse på Fornebu hvor en amerikansk forkynner, Guillermo Maldonado, talte. Jeg skulle jo egentlig bare kjøre dem, men endte opp med å bli med på møtet. Jeg skjønte ikke så mye av det som foregikk der, men jeg tok iallfall imot Jesus og ble frelst, sier Line og ler igjen.  

Og valget var oppriktig. Hun begynte på kvelds-bibelskole, noe som ga så mersmak at hun ville gå mer bibelskole. 

Får hjelp mot angst

Line forteller at bibelskolen har betydd mye for henne. 

– Jeg elsker å gå på bibelskolen. Det er kjempebra undervisning her og jeg har blitt mye mer kjent med Guds Ord. Før jeg begynte her forsto jeg ikke så mye av det jeg leste i Bibelen, men det har endret seg. De som jobber her er varme gode mennesker med så mye kjærlighet og de bryr seg genuint om hvordan du har det og følger deg opp. Det er også et veldig godt miljø blant elevene her. Jeg sliter mye med angst og frykt, men når jeg er her føler jeg meg trygg og kan være meg selv. Jeg har også fått begynne i en angst-gruppe her på Varna som er til stor hjelp, sier Line. 

Tøft i koronatiden 

Line forteller at hun har en kronisk lungesykdom som har gjort henne 100 prosent ufør, og som satte henne i risikogruppen etter at koronakristen brøt ut. Da bibelskolen måtte stenge i en periode, grunnet fare for koronasmitte, ble hverdagen svært vanskelig for Line. 

– Det har vært veldig tøft, jeg har nesten bare sittet inne alene og ventet på at skolen skulle åpne igjen, sier hun. 

Skolen har fulgt elevene tett opp på mail og telefon, og elevene har gjort oppgaver hjemmefra, men fraværet av fellesskapet har vært en prøvelse, både for Line og andre elever. 

– Det er fantastisk at skolen har åpnet igjen, nå er vi veldig glade alle sammen her, sier Line. 

Bibelskolen på Varna

  • Hvor: Evangeliesenteret Varna, i Våler kommune, Østfold
  • Åpen for alle, også for elever uten rusbakgrunn 
  • Har to linjer: Bibellinja (1. året) og medarbeiderlinja (2. året)
  • Plass til 60 elever 
  • Opptak to ganger i året: August og januar
  • Rektor: Hanne Sørmo Holstad
  • Vil du søke skolen? www.esbibelskole.no