Det sier takknemlige elever om skoleåret ved bibel- og friluftslivslinjen, ved Helgeland Folkehøyskole.

Tekst: Elever ved bibel- og friluft, og Marit Joys Wigart.
Foto: Bibel- og friluftslinjens private bilder. 

– Året på bibel- og friluftslinjen har vært som et utrolig godt eventyr for oss, sier to av elevene, Lena og Cristina. 

Å kunne reise Norge rundt var bare en fjern tanke for de begge for et år siden. Men tanken ble til virkelighet. Nå står de to elevene snart ved slutten av skoleåret ved bibel- og friluft og ser tilbake på mange flotte naturopplevelser. De har vært på skiturer, toppturer i fjellet, rafting, kjørt ribb og spilt paint ball. De har besøkt blant annet Røros, Bodø, Arnøy, Mosjøen, Tynset, Hovin, Trondheim, Trysil, Blefjell, Jørpeland, Rendal, Sandnes, Stavanger, Ålesund og Voss.

– Noen av de beste opplevelsene har vært bibelundervisningen, fotturer og gode samtaler. Alle disse opplevelsene, møtene i ulike menigheter, glede og latter har gjort veien til rusfrihet veldig naturlig og en sann glede, sier de to elevene. 

Lært å heie på hverandre

Lena og Cristina forteller at skoleåret har blant annet lært dem å heie på hverandre i oppturer og nedturer.

– Med en leder som Bjørn Hansen har vi lært å heie på hverandre. Det har vært en stor velsignelse å få være med i denne klassen. Det har gitt stor motivasjon og inspirasjon, og det har vært en fantastisk start på et liv i rusfrihet, sier de to.

De forteller at de hele veien har blitt oppmuntret til å ta med seg de gode opplevelsene og nyte naturen. 

– Bjørn Hansen som lærer er jo bare perfekt. Han løfter opp folk, han er omsorgsfull, han har humor og ser den enkeltes behov. Ikke minst er det fantastisk å høre ham tale, da vil vi ikke at det skal ta slutt! Dette har vært et år vi aldri vil glemme, og vi ser at skoleåret har gitt oss smilerynker, sier Lena og Cristina med en latter.

Fått blanke ark

To andre elever, Roy og Kent, kan også fortelle at skoleåret ved bibel- og friluft har vært berikende og livsforvandlende.

– Vi hadde aldri vært der vi er i dag, hvis det ikke var for dette skoleåret. Å gå bibel- og friluft har vært det beste året vi har tatt for oss selv, er de begge enige om.

De forteller at året har gitt dem en ny start i livet, med blanke ark. 

– Vi har fått et nytt livssyn og nye, gode verdier. Vi har også erfart gjenopprettelse i relasjoner til familie og andre. Vi har også opplevd en ny livskvalitet i forhold til helse og livet generelt. Det å komme ut i naturen er så godt for tankene. Ikke minst har dette skoleåret styrket oss til å takle et normalt liv uten rus. Det å ha fokus på Jesus og Guds Ord gjør at vi har funnet nye og gode måter å takle problemer i livet på, der vi før sporet av, forklarer de.

Fått tro som beriker

Både Roy og Kent trives så godt på bibel- og friluft at de skal ta et år til.

– Vi vil bli hundre prosent trygge på oss selv, for ingen av oss vil gå tilbake til det gamle livet i rus, forteller de.  

Begge sier at valget de har tatt om å følge Jesus har vært løsningen for et stabilt og trygt liv. 

– Det å ha fått troen inn i livet styrker på en slik måte at du ikke trenger å ruse deg lenger. Jeg tør påstå at det å få Jesus inn i livet er viktig får å lykkes. Jeg anbefaler alle mennesker å tro på Jesus. Da blir livet mye rikere på det menneskelige plan og du opplever en ny omsorg og kjærlighet til andre mennesker. 

Roy og Kent, kan som resten av gruppa, fortelle om et skoleår spekket med fine fisketurer, fjellturer, skiturer, naturopplevelser, og et sterkt og godt fellesskap innad i gruppa. 

– Samhold er et viktig begrep i gruppen. Det å støtte hverandre og stille opp for hverandre når noen har en dårlig dag, og ikke snakke nedlatende til hverandre, men heller se hvordan vi kan hjelpe hverandre, forteller de. 

– Vi er evige takknemlige for Evangeliesenteret, hva de har gjort for oss, og hva de gjør videre på vår vei. Vi vil også takke Bjørn Hansen og Thomas Stenberg for alt de har gjort for oss i gruppen. Vi kan anbefale dette skoleåret til andre personer med samme problem som vi hadde, avslutter de to elevene, Roy og Kent.