For andre år på rad tok miljøarbeider på Østerbo, Frode Skjennum, initiativ til langtur på sykkel. I år gikk turen fra Østerbo til Meldal.  

Tekst: Marit Joys Wigart
Foto: Privat

På turen hadde han med seg Thomas Pedersen og Thomas Berntsen, samt Kent Inge Karlsen i følgebil.

– Jeg brenner for disse turene. Det er bra trening, vi får gode opplevelser sammen, og mestringsfølelse, sier Frode. 
Thomas Pedersen og Thomas Berntsen er elever på Østerbo videregående skole, Kent Inge Karlsen er tidligere beboer på Østerbo. 

Ny utfordring

Fjorårets sykkeltur gikk til Lyngdal, men i år forlenget de turen med femten mil og syklet helt til Meldal. Totalt syklet gutta i 19 timer og 40 minutter.  

– Den første dagen hadde vi en kjempetur i strålende sol. Vi syklet 22,5 mil til Løten, der vi overnattet på en campingplass. Dagen etter syklet vi 18,1 mil til Alvdal, i pøsregn, så det ble en tung etappe. Dag tre syklet vi 15,4 mil til Meldal, forteller Frode. 
Han er takknemlig for at de hadde med seg følgebil. 

– Det var en trygghet og vi slapp å sykle med stor oppakking. Kent Inge lagde til og med middag til oss hver kveld, sier Frode. 

Fikk låne hytte

Vel framme i Meldal fikk gutta låne hytta til en kamerat i tre dager. 

– Han heter Stein Semundset. Han har også vært på Evangeliesenteret før og jobber nå frivillig i bruktbutikken i Halden. Han og broren hentet oss da vi kom, spanderte pizza på oss og kjørte oss til hytta på kvelden. Det var mye takket være at vi fikk låne hytta hans at turen ble mulig. Vi ble der til torsdag, gikk fjellturer og fisket, sier Frode som er svært fornøyd med årets langtur. 
– Alle har vært veldig positive, vi har hatt fint fellesskap, kommet i god form, og turen har også vært fin i forhold til Gud og naturen. Vi er kjempefornøyde, sier han.  

Sponset av mange

Flere sponsorer gjorde det mulig for sykkel-teamet å gjennomføre årets tur: Evangeliekirken Østerbo, Betania Bjerke, Hadeland transport og tjenester, Sport1 Halden, Sykkelstasjonen Fredrikastad, Coop Extra Halden og Norsk takmontasje.