Å være på laget til Ludvig var litt av en reise!

Trond Palmgren Eriksen er daglig leder for stiftelsen Evangeliesenteret. I sin tid var Trond en troende politimann, som ba Gud om å bli brukt til det Gud ville bruke han til. Rett etter kom han i kontakt med Lise og Ludvig Karlsen. Trond la politiskiltet på hylla på 80 tallet, og har siden da arbeidet stødig og trofast med på å bygge opp stiftelsen Evangeliesenteret sten for sten.


Trond har vært nær støttespiller for Ludvig i mange år og har mange fantastiske minner å se tilbake på. Når han beskriver sin tidligere sjef, er det lett å forstå at det å være på laget til Lise og Ludvig Karlsen har vært litt av en reise.

-Du kan jo bli miljøarbeider og bestyrer du Trond, sa Ludvig etter tre måneder. Forespørselen kom brått på, men Ludvig var overbevist om at Trond var rett mann, så sånn ble det. Ingenting var komplisert for Ludvig. Møtte han er rusmisbruker på Flisa, og fikk det på hjertet, så ville han ha evangeliesenter på Flisa.

- “Ikke no problem, sa Ludvig og gikk ned på kne. Det er bare å be det.
Med klokketro på Guds løfter, levde han på mottoet: - Det Gud vil, blir til. Mange Evangeliesenter ble startet opp i rekordfart.

-”Får vi det til gir vi æren til Gud, går det ikke, så bare skyld på meg”, sa Ludvig og satte i sving både “høy og lav.”

Ofte kunne man høre Ludvig fortelle om sin tro. Ikke tvil, bare tro står det i Bibelen og det sa mor til meg, sa Ludvig og fortsatte med henvisning til eget liv: -Det er enklere sagt enn gjort mange ganger, men jeg er så heldig at jeg har lært å tro på en veldig enkel måte. Det er ikke om å gjøre med en hel masse og, og men…

Tro det er å tro det!. Tro at Gud er mektig til all god gjerning!.

Med det som fundament, la han enkelt sammen to og to. Her har vi en arbeidsoppgave, her har vi et behov, her har vi en mann og her har vi Gud, og sånn ble de fleste saker løst. Ludvig hadde så smittende entusiasme og så enkel og overbevisende innstilling, at folk rundt hadde vanskelig for å si nei. Selv om det var vanskelig å se for seg hvordan ting skulle ordne seg i praksis, så fikk Ludvig folk med, og det funka jo. Ludvig sa selv at han jobbet litt sånn hulter til bulter, derfor var han glad for at folk rundt han hadde større grad av fornuft med seg, noe fornuftige Trond kan skrive under på. - Det hendte jeg måtte bremse litt da det gikk for fort i svingene, og det satte Ludvig pris på. For Ludvig var det viktig å omgi seg med mennesker som kunne mer og noe annet enn seg selv. Han ønsket ikke at arbeidet skulle svinne hen og renne ut i sand, det viktigste var at alt som ble gjort skulle gjøres i tråd med Guds ord og på den måten bygges på fjell. Og sånn har det blitt.

Stiftelsen Evangeliesenteret, som ble startet som et alternativ i rusomsorgen og tok sikte på å oppsøke og hjelpe folk som hadde kommet i sosial nød på grunn av rus, lever videre i beste velgående selv 20 år etter at visjonæren og grunnleggeren selv reiste i forveien til himmelen. Stiftelsen som Ludvig så frimodig grunnla sammen med sin kone Lise har stått seg mot tidens tann og utviklet seg med tiden. Trond Palmgren Eriksen tok over stafettpinnen etter Lise i 2010.
Gjennom sine 40 år har Evangeliesenteret hjulpet titusenvis av rusavhengige med å få nytt håp og et nytt og meningsfylt liv, og flere skal det bli. Rusen rammer stadig flere, så arbeidet for rusavhengige er viktigere enn noen gang.

Bli med på laget og bli fast støttespiller slik at Evangeliesenteret kan fortsette det fantastiske arbeidet Ludvig startet for å hjelpe en til og en til…
Fast støttespiller: 2801 44 77960
Vipps: 27755

Gi en gave
Bli fast giver