Fikk nytt fundament på jente-senteret Svene.

Helt siden tenårene har angsten kommet og gått. Til tross for det, har Line tatt utdannelse og levd opp til de fleste krav. I løpet av 20 årene klarte hun å få det meste på stell. Hus, bil og en krevende og god jobb. Det de fleste ikke visste, var at det var alkoholen som ga Line pauser og pusterom. Først drakk hun av og til, så ble det oftere og oftere.

 

Alkoholen ga pauser og pusterom

Da Line bikket 30, tok alkoholen fullstendig overhånd. Hun mistet kontrollen. Nederlaget var et faktum. Alt hun hadde bygget opp falt sammen som et korthus. Drømmene ble lagt i grus. Det eneste hun satt igjen med var mer angst, mer selvfordømmelse og 0 energi.

På det svakeste trengte hun hjelp til nesten alt. Selv de enkleste ting i hverdagen ble uhåndterlige.

 

Sliten av å prestere

Veien opp fra bunnen og ut av mørket har ikke bare vært enkel. Det har vært en lang prosess. Før Line bestemte seg for å ta imot rehabilitering på Evangeliesenterets jente-senter Svene, hadde hun vært innom statlige behandlingstilbud, psykologer og andre selvhjelpsgrupper. I perioder var det greit, men den positive effekten varte ikke. Line ble sliten av å prestere og prøve å stå til forventningene på til målt tid. Hun ble lei av å si ting til seg selv, og gjøre oppgaver for å overbevise seg selv om at hun var god nok. I realiteten ble hun bare mer ulykkelig av det.

 

Det er godt å bare være

På Jente-senteret Svene har det vært annerledes. Omsorgen har vært ektefølt. Forutsigbarheten og det rolige tempoet har bidratt til at Line har fått rom til å bare være. Som en naturlig del av den lille gruppa, har hun fått hjelp til å slippe alle krav og se fremover, i stedet for å bli hengende igjen i gammelt grums. Hun har også fått erfare at det ikke finnes fordømmelse i Jesus. Selv om vi vakler og tviler både på han, oss selv og på andre mennesker, så er han trofast. Det finnes ingen skiftende skygge i ham. Vi behøver ikke strebe for å være god nok for Gud. Å få erfare det, har vært en game-changer.

 

Nytt fundament for framtida

I dag er Line 45 år. Hun ønsker å være anonym for at ikke arbeidsgivere og kollegaer skal dømme henne for det hun har vært igjennom. Hun er nemlig på god vei til å finne fotfeste på nytt, og vil tilbake i jobb. Hun har fått nytt håp, og en gryende tro på at livet kan bli godt igjen. Oppholdet på Svene har gitt henne den roen og freden hun trengte til å finne tilbake til seg selv. Hun har fått personlig oppfølging og verdifull støtte gjennom opp og nedturer. Troen har vokst seg sunn og sterk og hjelper henne daglig med å håndtere tanker, følelser, mennesker og situasjoner på nye måter. Det fundamentet vil Line ta med seg inn i framtida.

Gi en gave
Bli fast giver