Nå begynner ES-TV med live-sendinger

Onsdag 1. februar går programmet «Utstrakt hånd» på lufta for første gang. Programmet skal sendes direkte på Kanal 10 og ta for seg temaet «diakoni».

 

Tekst: Dag Buhagen

Foto: Alen Kingsrød

 

- Vi kommer til å sende «Live med Evangeliesenteret» hver onsdag i «prime-time» mellom 19.40 og 21.00, med unntak av den uka i måneden Kanal 10 har kampanjeuke, sier marked- og innsamlingsleder, Pål Andre Joys Wigart, som også er programleder for ES-TV.

Programmet «Utstrakt hånd» er et helt nytt konsept som vil invitere gjester til studio og ta for seg ulike temaer som handler om diakoni.

- Medmenneskelighet er hjertet bak programmet. Det vil bli vitnesbyrd fra mennesker som har vært og er på senteret, men også folk fra menigheter og andre sammenhenger som er engasjerte i diakoni. Vi vil prøve å få frem de gode historiene som kan bringe håp og vise hvordan vi kan være med på å forandre samfunnet.

- Ulike temaer innenfor diakoni kan for eksempel være «ettervern», «kontaktsenter» og «matutdeling.» Det handler om hvordan man kan se sin neste og følge «den barmhjertige samaritan-prinsippet.»

 

Mer nerver

- Hvordan blir det å ha direktesendinger?

- Det er alltid spennende å gå inn i en direktesending, men jeg gleder meg. Man kjenner jo mer på nervene og blir mer fokusert enn under vanlige opptak, for da kan man stoppe filminga og redigere i ettertid. Jeg tror likevel dette kommer til å gå bra, for de kristne tv-kanaler har gjort dette i mange år. I ES-TV har vi også et godt team rundt oss, så jeg tror vi kan gjøre en bra sending. Vi kommer til å bytte litt på hvor vi har studio, men i bunn og grunn blir sendingene fra studioet i Moss.

 

Fire programmer

Ved siden av det nye tv-programmet, sender også Evangeliesenteret tre andre programmer. Hver lørdag går «Ønskesangen» med Lise Karlsen i studio. På søndager sendes et av møtene med Evangeliesenteret og på torsdager går «Alt ble nytt.»

- "Alt ble nytt" er et program med vitnesbyrd og blir som en dokumentar. Her går vi enda dypere i livet til personene enn det vi har gjort tidligere. Vi snakker om barndom, oppvekst og intervjuer ofte nærmeste familie i tillegg.

Gi en gave
Bli fast giver